Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνάντηση Τσίπρα - Θεοδωράκη στο Μαξίμου

EUROKINISSI

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στην εκδήλωση που διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, μαζί με τον δήμο Αιγάλεω για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, αφού ενημερώθηκε την περασμένη Παρασκευή από τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση για την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει προ ολίγων ημερών ο επικεφαλής του Ποταμιού για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, επικοινώνησε μαζί του και συμφώνησαν να συναντηθούν τη Δευτέρα προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για το περιεχόμενό της.

Η στάση του πρωθυπουργού στην πρόταση ενός κόμματος της αντιπολίτευσης, εν προκειμένω του Ποταμιού, κινείται στο πλαίσιο της αντίληψης του πρωθυπουργού για την αναγκαιότητα να διαμορφώνονται και να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας και συνεννόησης στα μείζονα εθνικά θέματα, με απώτερο στόχο τη συναίνεση.

Μια αδήριτη αναγκαιότητα εάν συνυπολογιστεί και η στάση “επιπολαιότητας και ανευθυνότητας” που επέδειξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως του καταλόγισε ο Αλ. Τσίπρας, για τα όσα είπε δημόσια και επίσημα στο ελληνικό κοινοβούλιο -εν μέσω μάλιστα του διπλωματικού «μπρα ντε φερ» που εξελίσσεται με την Άγκυρα- για τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων από την κυβέρνηση.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Στ. Θεοδωράκης διευκρινίζει ότι θα συναντήσει μεν τον πρωθυπουργό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπει και στην κυβέρνηση, αφού, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, υπάρχει και η πατρίδα και οι εξελίξεις δεν περιμένουν.

«Λοιπόν. Και θα συναντήσω τον Τσίπρα και δεν θα μπω στην κυβέρνηση. Τόσο δύσκολο είναι να τα συνδυάσουν κάποιοι στο μυαλό τους; Παιδιά, εκτός από τα προσωπικά ή τα κομματικά παιγνίδια υπάρχει και η πατρίδα. Και οι εξελίξεις δεν θα μας περιμένουν».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση Θεοδωράκη και η πρόσκλησή του στο Μέγαρο Μαξίμου προκάλεσαν τη δυσφορία της Φ. Γεννηματά, η οποία άφησε “φωτογραφικές” αιχμές σε βάρος του επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, το απόγευμα στις 19.30 ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει ομιλία στην εκδήλωση που διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, μαζί με τον δήμο Αιγάλεω για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι - Γ. Βρανάς».

Δείτε όλα τα σχόλια