Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Στην Ελλάδα έρχεται ο Έβο Μοράλες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην Ελλάδα έρχεται ο Έβο Μοράλες

Στην Αθήνα θα βρεθεί για πρώτη φορά μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της Λατινικής Αμερικής, ένας από τους ηγέτες που μαζί με τον Φιντέλ Κάστρο, τον Ούγκο Τσάβες και τον Ραφαέλ Κορέα έδωσαν σάρκα και οστά στις ελπίδες και στους αγώνες των λαών της "ηπείρου των επαναστάσεων" με το ιστορικό πείραμα του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα. Ο λόγος για τον Πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες, που από το 2006 δίνει μάχη ενάντια στους μεγαλογαιοκτήμονες που εκμεταλλεύονταν τη γη των ιθαγενών, όντας και ο ίδιος ιθαγενής της φυλής των Αϊμάρα, και απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδήγησαν σε ακραία φτώχεια την πλειονότητα του λαού της Βολιβίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της "Α", η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου, ενώ θα υπάρξει συνάντηση και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

Σύμβολο στον αγώνα της χειραφέτησης από την εκμετάλλευση των ισχυρών και τον έλεγχο από την Ουάσιγκτον, ο Έβο Μοράλες, με μια πολιτική αναδιανομής, δικαιοσύνης και υπερ των φτωχών και αδυνάμων, έβαλε τη δική του σφραγίδα στην Μπολιβαριανή Διαδικασία. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η φτώχεια μειώθηκε περισσότερο από 25%, οι κοινωνικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 45% και ο βασικός μισθός κατά σχεδόν 87%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL