Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Προσπάθεια φτηνού αντιπερισπασμού από το σκάνδαλο Novartis...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσπάθεια φτηνού αντιπερισπασμού από το σκάνδαλο Novartis...

Στη στοχοποίηση του Φ. Κουβέλη, αλλά και στην προσπάθεια να αποδώσει “αδυναμία” στον Αλ. Τσίπρα, εστιάζει την επιχείρηση αποδόμησης των κυβερνητικών αλλαγών η Ν.Δ., με τη Μαρ. Σπυράκη να χαρακτηρίζει χθες τον πρωθυπουργό “αδύναμο” και να επιμένει πως η αντίστροφη μέτρηση για “πολιτική αλλαγή” έχει ξεκινήσει. Κι αυτό παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή διευκρίνισε ότι δεν επρόκειτο καν για... ανασχηματισμό, παρά για “περιορισμένες αλλαγές” στο κυβερνητικό σχήμα, όπως τις είχε χαρακτηρίσει ο Δ. Τζανακόπουλος, που προέκυψαν από την ανάγκη πλήρωσης των κενών θέσεων των Δ. Παπαδημητρίου - Ρ. Αντωνοπούλου, οι οποίοι είχαν παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας.

“Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα”, επέμεινε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., που επανέλαβε τη φράση “ήταν δίκαιο και έγινε πράξη” αναφερόμενη στην υπουργοποίηση του Φ. Κουβέλη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά υπονόησε πως υπήρξε συμφωνία και πολιτικό αντάλλαγμα που σχετίζεται με τη στάση που είχε κρατήσει ο ιδρυτής της ΔΗΜ.ΑΡ. στην άκαρπη προεδρική εκλογή του Δεκεμβρίου του 2014, καθώς ούτως ή άλλως όσοι “γαλάζιοι” προέβησαν χθες σε δημόσιες παρεμβάσεις, δεν έκρυψαν πως... δεν συγχώρησαν ποτέ στον Φ. Κουβέλη ότι ανέκοψε την πορεία της κυβέρνησης Σαμαρά.

Κουνάνε το δάχτυλο για... Novartis!

Κατά τα λοιπά, η Μαρ. Σπυράκη εκτίμησε ότι ο “ανασχηματισμός” επιβεβαίωσε την αδυναμία του πρωθυπουργού να απομακρύνει υπουργούς για τους οποίους, όπως ισχυρίστηκε, “υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλα”. Ανέφερε, μάλιστα, ονομαστικά τη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, Α. Ξανθό και Π. Πολάκη, αλλά και τον πρώην υπουργό Υγείας και νυν υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή. Η Μαρ. Σπυράκη επανέλαβε πως η Ν.Δ. έχει ζητήσει τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής, ενώ όταν ρωτήθηκε για την άρνηση του Μαρ. Σαλμά να συνυπογράψει τη συγκεκριμένη πρόταση, επανέλαβε τη δήλωση του πρώην υπουργού πως “δεν έχει καμία διαφωνία” με την ουσία της πρότασης.

“Δεν υπήρξε θέμα διαγραφής Σαλμά”, επισήμανε, μιλώντας στον ρ/σ 247, και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Ν. Παναγιωτόπουλος. Ωστόσο, το βαρύ κλίμα που επικρατεί για τον πρώην υπουργό στην Ν.Δ. ανέδειξε, μιλώντας στην ίδια συχνότητα, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γερ. Γιακουμάτος. “Ήταν μεγάλο λάθος που δεν ενημέρωσε, ήταν λάθος με 'Λ' κεφαλαίο” είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, η φράση της Μαρ. Σπυράκη περί υπουργών για τους οποίους “υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλα” προκάλεσε την έντονη αντίδραση κυβερνητικών πηγών, που σχολίασαν πως “θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό”. Μάλιστα, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου υπενθύμισαν στη “γαλάζια” πορτ παρόλ πως “είναι εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος που έχει για πρόεδρο τον κ. Μητσοτάκη, αντιπρόεδρο τον Άδωνι Γεωργιάδη, πραγματικό αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και γραμματέα τον Λευτέρη Αυγενάκη. Τις πομπές τους τις γνωρίζει το πανελλήνιο”. “Όσο για την προσπάθεια φτηνού αντιπερισπασμού με δήθεν σκάνδαλα υπουργών της σημερινής κυβέρνησης, έχει αρχίσει να λαμβάνει χαρακτηριστικά κωμωδίας. Θα έχουν την ευκαιρία να το διαπιστώσουν τόσο στη Βουλή όσο και στην Προκαταρκτική Επιτροπή που φοβικά καταψήφισαν για το σκάνδαλο Novartis”, κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL