Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Φ. Γεννηματά: Η χώρα θα πάρει το δρόμο που της αξίζει και εσείς θα πάρετε δρόμο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. Γεννηματά: Η χώρα θα πάρει το δρόμο που της αξίζει και εσείς θα πάρετε δρόμο

«Η χώρα θα πάρει το δρόμο που της αξίζει και εσείς θα πάρετε δρόμο. Το Κίνημα Αλλαγής θα φροντίσει και για τα δύο. Με την αυτόνομη πορεία και πρωταγωνιστικό ρόλο για πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στη Βουλή τονίζοντας ότι «λέμε ΝΑΙ στην σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, με πλήρη ανακριτικά καθήκοντα που θα έχει την δυνατότητα να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση για όλους και για όλα».

Όπως εξήγησε η κ. Γεννηματά η θέση της ΔΗΣΥ στοχεύει «να αποκαλυφθεί πλήρως η σκευωρία. Για να βγει στο φως η αλήθεια. Για να μη μείνουν αδικαιολόγητες και απαράδεκτες σκιές εις βάρος των στελεχών του ΠΑΣΟΚ».

Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι ο κύριος ρόλος της επιτροπής ο έλεγχος της παραγραφής όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ «γιατί, στο κάτω κάτω η παραγραφή δεν μας αφορά».

Έθεσε ως προϋποθέσεις την πλήρη και σε βάθος διαλεύκανση για όλα και για όλους, οι δήθεν προστατευόμενοι μάρτυρες να έρθουν και να καταθέσουν στην Επιτροπή της Βουλής και μάλιστα σε αντιπαράσταση με τα αναφερόμενα από αυτούς πρόσωπα, οι βουλευτές-ανακριτές θα ενημερωθούν για το σύνολο της αλληλογραφίας και των επαφών μεταξύ των ελληνικών αρχών και των αμερικανικών υπηρεσιών και άμεσα θα πρέπει να σταματήσει κάθε εμπλοκή υπουργών και εξωθεσμικών παραγόντων στο έργο της Δικαιοσύνης.

«Λέμε ναι σε κάθε διαδικασία αποκάλυψης της αλήθειας, σε κάθε δίκαιη και αντικειμενική διερεύνηση χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Γιατί πιστεύουμε στο κράτος δίκαιου, τη δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπάρχει σκάνδαλο στην εξέλιξη της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης και σκευωρία της κυβέρνησης με την ολοφάνερη επιχείρηση σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων . «Βρισκόμαστε λοιπόν σήμερα εδώ για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με μια πολιτική σκευωρία με ενορχηστρωτή τoν κ. Τσίπρα και βραχίονες υπουργούς του.Τι εξαιρετική σύμπτωση ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί ΝΔ και οι θύλακές του στην Δικαιοσύνη να κινούν σήμερα τα νήματα», υποστήριξε και τόνισε: «.Όσο περισσότερο παραβιάζετε τους θεσμούς, όσο καταπατάτε την διάκριση των εξουσιών, τόσο περισσότερο βάζετε σε κίνδυνο τη Δημοκρατία. Είναι η ίδια λογική που οδήγησε στις «πλατείες της οργής» και εν τέλει στην Χρυσή Αυγή, στην ακροδεξιά. Είναι η ίδια επικίνδυνη λογική που οδηγεί σε καθεστωτικές αντιλήψεις του τύπου «μετά την Κυβέρνηση, είναι ώρα να κατακτήσουμε την εξουσία».

«Εμείς διαλύσαμε το πάρτι των πολυεθνικών. Μειώσαμε τα περιθώρια κέρδους. Κλείσαμε τις χαραμάδες της διαπλοκής. Όχι λοιπόν δεν είμαστε όλοι ίδιοι », είπε η κ. Γεννηματά υπερασπιζόμενη τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν στην μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες εις βάρος της εταιρείας ώστε να εξασφαλιστεί η αποζημίωση του Δημόσιου.

Επίσης πρότεινε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο υπουργός Υγείας, να ζητήσουν αμέσως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να εξετάσει την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά φαρμάκου και να υποδείξει τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από την Πολιτεία. Η κ. Γεννηματά κατέθεσε πρόταση σύμφωνα με το άρθρο 44 του Κανονισμού της Βουλής, για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα εξετάσει την αγορά φαρμάκου και τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα από σήμερα και για την επόμενη δεκαετία.

Έστρεψε τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ πως καλύπτει με ωμό τρόπο τις δικές του ευθύνες και παραλείψεις στο πεδίο του φαρμάκου και της Υγείας.«Υπάρχει τελικά Προστατευόμενη περίοδος, προστατευόμενος πρωθυπουργός και προστατευόμενοι υπουργοί», τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL