Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Δ.Παπαγγελόπουλος: Η επιχείρηση τρομοκρατίας δεν θα περάσει (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ.Παπαγγελόπουλος: Η επιχείρηση τρομοκρατίας δεν θα περάσει (Video)

«Η επιχείρηση τρομοκρατίας δεν θα περάσει» ξεκαθάρισε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ.Παπαγγελόπουλος τονίζοντας ότι η έρευνα για το σκάνδαλο Novartis θα συνεχιστεί κι από την ελληνική Δικαιοσύνη κι από το FBI παρά τις απειλές των εμπλεκόμενων προσώπων προς τους μάρτυρες και την επίκληση της ισχύος τους σε κράτος και παρακράτος.https://www.youtube.com/embed/RmDfHexC6s4?rel=0

Μάλιστα, ο ίδιος σχολίασε ότι ελπίζει ότι οι αναφορές του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά ότι «θα τους πάω μέχρι το τέλος» να μην είναι «το τέλος της ζωής μας».

Ο Δ.Παπαγγελόπουλος προειδοποίησε ότι όσοι στοχοποιούν στελέχη της κυβέρνησης, εισαγγελείς και μάρτυρες «αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη» σε περίπτωση που κάποιος πάθει κάτι μιλώντας για «φασίζουσα νοοτροπία», «μέγιστη δημοκρατική εκτροπή» και «μαφιόζικες πρακτικές».

Όσον αφορά το πρόσωπό του, ο Δ.Παπαγγελόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν φοβάμαι τίποτα» και δεσμεύτηκε ότι, όταν έρθει στην Βουλή η μήνυση του Αντ. Σαμαρά, θα εισηγηθεί σύσταση προανακριτικής κι άνοιγμα των τηλεφώνων του, καθώς «δεν υπάρχει καμία παράνομη πράξη στα τηλέφωνά μου». «Αυτά τα σόου είναι δείγμα πανικού», σχολίασε ο ίδιος.

Στοχοποίησή της είχε καταγγείλει η Ελ. Ράϊκου όταν παραιτήθηκε από εισαγγελέας διαφθοράς

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος έκανε εκτενή αναφορά στην πρώην εισαγγελέα διαφθοράς Ελ. Ράϊκου υπογραμμίζοντας ότι κατά την παραίτησή της είχε καταγγείλει «σχέδιο ηθικής της εξόντωσης από μεγάλα συμφέροντα στον χώρο του φαρμάκου» και «στοχοποίησή της από παράκεντρα διαφθοράς».

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι η ίδια η Ελ. Ράϊκου είχε χαρακτηρίσει το σκάνδαλο Novartis ως «κορωνίδα της διαφθοράς» στην χώρα μας κι υπενθύμισε ότι η εισαγγελέας ήταν σε επικοινωνία με τις Αμερικανικές αρχές για το σκάνδαλο.

«Ο Αντ. Σαμαράς για να λύσει τα προβλήματά του δημιουργεί προβλήματα στην παράταξή του»

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε ότι οι ισχυρισμοί ότι το όλο σκάνδαλο Novartis κι η εμπλοκή πολιτικών προσώπων αποτελούν σκευωρία που ο ίδιος συντόνισε είναι «παρανοϊκοί» θυμίζοντας ότι το σκάνδαλο έχει διεθνή διάσταση. Ο Δ. Παπαγγελόπουλος επέκρινε έντονα τον Αντ. Σαμαρά τονίζοντας ότι «για να λύσει τα προβλήματά του δημιουργεί προβλήματα στην παράταξή του» και παρακινώντας τους απλούς ψηφοφόρους της Ν.Δ. να το σκεφτούν αυτό.

Μάλιστα, ο ίδιος σχολίασε ότι οι αναφορές του Αντ. Σαμαρά σε «συμμορία» κάνουν προφανείς τις εμμονές του και τα μετεμφυλιακά του σύνδρομα. Σχετικά με τους ισχυρισμούς που συνδέουν την μεταβίβαση της δικογραφίας για το σκάνδαλο Novartis στην Βουλή με τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, ο Δ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντ. Σαμαράς αξιοποιεί το Μακεδονικό παρατηρώντας ότι και το 1993 «οργίαζαν οι φήμες για τα πραγματικά αίτια» για την πτώση της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη.

Δεν έχει παραγραφεί η δωροδοκία

Τέλος, σχετικά με την παραγραφή των αδικημάτων, ο Δ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι το αδίκημα της απιστίας έχει παραγραφεί, όχι όμως κι αυτό του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος». Όσον αφορά το αδίκημα της δωροδοκίας, ο Δ. Παπαγγελόπουλος εκτίμησε ότι δεν έχει παραγραφεί, καθώς αυτό λαμβάνει χώρα επ’ ευκαιρία των υπουργικών καθηκόντων κι όχι κατά την άσκησή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL