Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Τ. Αλεξιάδης: Εμπιστευόμαστε και αξιοποιούμε στοιχεία από το FBI για τη Novartis
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ. Αλεξιάδης: Εμπιστευόμαστε και αξιοποιούμε στοιχεία από το FBI για τη Novartis

Για το σκάνδαλο Novartis μίλησε πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, τονίζοντας σε σχέση με την εμπλοκή του FBI ότι ''υπάρχουν αξιοποιήσιμα στοιχεία'', ενώ πρόσθεσε ότι ''είναι λάθος ο νόμος περί ευθύνης υπουργών''.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει μια διαμάχη πολυεθνικών εταιρειών γιαυτό πρέπει να προστατεύσουμε το πώς λειτουργεί η ελληνική κοινωνία.  Δεν θεωρώ ότι πίσω από το σκάνδαλο Novartis υπάρχει μια αντιδικία ευρωπαϊκών και αμερικανικών εταιρειών».

Σε σχέση με το εμπιστεύεται η όχι την έρευνα του FBI σχετικά με τη Novartis υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Εγώ είμαι αριστερός αλλά έχω και τάση να σέβομαι τους θεσμούς. Βεβαίως και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε στην έρευνα δεδομένα που έχουμε από οποιαδήποτε χώρα. Όποιο στοιχείο παίρνουμε είναι αξιοποιήσιμο. Εμπιστευόμαστε ό,τι έρχεται επίσημα από άλλο κράτος και αφορά ζητήματα διαφθοράς. Εμπιστευόμαστε γιατί έχουμε κάνει διακρατικές συμφωνίες. Και με τη Γαλλία μπορεί να έχουμε πολιτικές διαφορές, αλλά πήραμε πράγματα για τη λίστα Λαγκάρντ. Στη βάση αυτή πήραμε και τις πληροφορίες».

Ο Τ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε λάθος τον νόμο περί ευθύνης υπουργών: «Τη δικογραφία την είδα όπως αναρτήθηκε σε διάφορα sites. Είδα και ονόματα πολιτικών μέσα. Έχω εμπιστοσύνη στη λειτουργία της ελληνικής δικαιοσύνης. Κακώς υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Είναι λάθος αυτός ο νόμος. Τώρα ανακάλυψαν την Αμερική αυτοί που έβαλαν κουκούλα στους προστατευόμενους μάρτυρες; Χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση για να αλλάξει αυτός ο νόμος».

Σε σχέση με την αναφορά του ονόματος του υπουργού Ναυτιλίας στην δικογραφία τόνισε: «Ο κ. Κουρουμπλής απήντησε με πλήρη επάρκεια ο ίδιος. Τιμώ τους αγωνιστές που έχουν έρθει από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Συνεργαζόμαστε για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο που έχει έρθει».

«Δεν λέμε ότι τα πήραν. Πρέπει να γίνει οτιδήποτε για να τιμωρηθούν όσοι έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι» δήλωσε, επίσης, ο Τ. Αλεξιάδης σε σχέση με όσους ενεπλάκησαν στην υπόθεση.  

Ο Τ. Αλεξιάδης σχολίασε, επιπρόσθετα την ανακοίνωση του Ευάγγελου Βενιζέλου σε σχέση με την αυριανή διαδικασία: «Κάποια στιγμή να βγούμε μαζί με τον κ. Βενιζέλο να μας πει πως δεν σεβάστηκε τους εισαγγελείς για τη λίστα Λαγκάρντ και έχουμε τώρα θέματα παραγραφής. Ευτυχώς αρχίζει η Σαρακοστή και πέσανε οι μάσκες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL