Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Επιβεβαίωση του πανικού τους η προσπάθεια εκφοβισμού Δικαιοσύνης - μαρτύρων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιβεβαίωση του πανικού τους η προσπάθεια εκφοβισμού Δικαιοσύνης - μαρτύρων

Επιβεβαίωση του πανικού για τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Novartis βλέπει το Μέγαρο Μαξίμου στα όσα αναφέρει η Νέα Δημοκρατία περί "πολωνοποίησης" της πολιτικής ζωής και τη νέα προσβολή από την Πειραιώς εις βάρος της Δικαιοσύνης.

"Οι αναφορές σε «πολωνοποίηση», σχέδια εξόντωσης, σκευωρίες και «κουκουλοφόρους» μάρτυρες μοναδικό στόχο έχουν τον εκφοβισμό της Δικαιοσύνης και των θεσμών" σημείωναν χθες κύκλοι της κυβέρνησης. Ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες πέραν της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώνουν τον πανικό τους και να αυτοεξευτελίζονται" σχολίαζαν στο Μαξίμου σχετικά με τη διαρροή της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με την οποία, εκτός από "ποινικοποίηση" της πολιτικής ζωής, τώρα έχουμε και "πολωνοποίηση".

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ χωρίς ανακοινώσεις η σύσκεψη που συγκλήθηκε στο Μαξίμου για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν στο κοινοβούλιο όσον αφορά την υπόθεση της Novartis και τη δικογραφία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, ενώ ακόμη και σήμερα δεν αποκλείεται να υπάρξουν νεότερα. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, συζητήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πιθανή συνεδρίαση εντός της ημέρας του προεδρείου της Κ.Ο. με τη συμμετοχή του Αλ. Τσίπρα.

Π. Ρήγας: Αναδεικνύονται οι παθογένειες του συστήματος

«Ευκαιρία ενίσχυσης της δημοκρατίας» χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας σε συνέντευξή του στον Real Fm 97,8, τονίζοντας ότι αν συμφωνήσουν όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, οι θεσμοί θα αποκτήσουν την έξωθεν καλή μαρτυρία των πολιτών.

"Το θέμα της Novartis αναδεικνύει τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος, της Δικαιοσύνης και του οικονομικού συστήματος που λειτουργούσαν χωρίς κανόνες" υποστήριξε ο Π. Ρήγας σημειώνοντας πως είναι μία μεγάλη ευκαιρία να ενισχυθεί η δημοκρατία, με τη συμφωνία όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, ώστε να αποκτήσουν οι θεσμοί την έξωθεν καλή μαρτυρία των πολιτών. "Μία συντεταγμένη Πολιτεία οφείλει να προχωράει αυτές τις υποθέσεις μέχρι τέλους. Οι πολίτες σήμερα δεν εμπιστεύονται τους θεσμούς και αυτό αποτελεί έλλειμμα δημοκρατίας" ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σβίγκου: Ευθεία προσβολή προς τη Δικαιοσύνη

Τα πολιτικά κόμματα να συμφωνήσουν στο ουσιώδες, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Σβίγκου μιλώντας στην ΕΡΤ και εξήγησε: "Η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί, να δηλώσουν ότι εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη και τη στηρίζουν στο τιτάνιο έργο που έχει μπροστά της". Σχολιάζοντας την προχθεσινή δήλωση Μητσοτάκη, τη χαρακτήρισε "τρομακτική ως προς τις υπόνοιες και ως προς τις ευθείες απειλές που εκστομίζει απέναντι στη Δικαιοσύνη".

Υποστήριξε ακόμη πως θα πρέπει να υπάρξει και μία παρέμβαση των δικαστικών ενώσεων, "γιατί βλέπουμε ότι όλες αυτές οι κατηγορίες περί χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και περί πολιτικής σκευωρίας στρέφονται απέναντι στη Δικαιοσύνη".

Η Ρ. Σβίγκου σημείωσε ότι τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια "ευθεία προσβολή προς τη Δικαιοσύνη και προς τους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς" τονίζοντας ότι "έχουν ξεκινήσει και απειλές απέναντι στους μάρτυρες από πολιτικά πρόσωπα" ενώ τη στιγμή που τα πολιτικά κόμματα "ψελλίζουν ένα 'όλα στο φως' την ίδια στιγμή ουρλιάζουν περί κουκουλοφόρων μαρτύρων και περί πολιτικών σκευωριών".

Δ. Παπαδημούλης: Να τηρηθούν τα νόμιμα

Να τηρηθούν "τα νόμιμα" σχετικά με την υπόθεση Novartis υποστήριξε με ανάρτησή του στο Facebook ο Δ. Παπαδημούλης. "Για την αντιμετώπιση του σκανδάλου Novartis, που έχει παγκόσμιες διαστάσεις αλλά και ελληνικό σκέλος, πρέπει να τηρηθούν τα νόμιμα", σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου προσθέτοντας: "Με θεσμική ευθύνη, σοβαρότητα, συνεργασία με τις αρχές των ΗΠΑ και τη συνδρομή όλων. Χωρίς κραυγές και απειλές, με πλήρη σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς".

Στ. Κούλογλου: Πού είναι η Ένωση Δικαστών;

Να καταδικάσει τις δηλώσεις της αντιπολίτευσης ζητάει από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου. "Θα περίμενα από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, όπως είχε αντιδράσει σε κριτικές που δέχθηκε στο παρελθόν, μια αντίστοιχη ανακοίνωση που θα καταδικάζει τις δηλώσεις της αντιπολίτευσης, η οποία την κατηγορεί για ύποπτα πολιτικά παιχνίδια με την κυβέρνηση -και μάλιστα μια κυβέρνηση με την οποία δεν έχει καλές σχέσεις" δήλωσε ο ευρωβουλευτής μιλώντας στο ραδιόφωνο του "Πρώτου Θέματος".

Σοβαρό το θέμα Στουρνάρα για την Ευρωβουλή

Αναφορικά με την ερώτηση που κατέθεσε σε Κομισιόν και ΕΚΤ για τον Γ. Στουρνάρα ο Στ. Κούλογλου, σημείωσε ότι στο Ευρωκοινοβούλιο θεωρείται πολύ σοβαρό θέμα η εμπλοκή του Γ. Στουρνάρα σε ένα τέτοιο σκάνδαλο τη στιγμή που κατέχει μια κεντρική θεσμική και νευραλγική θέση στο ελληνικό αλλά και το ευρωπαϊκό σύστημα.

"Οι καταθέσεις των μαρτύρων στην Ελλάδα επιβεβαιώνονται από τις καταθέσεις που έχει το FBI στις ΗΠΑ αναφορικά με τον κ. Στουρνάρα" υποστήριξε, ενώ υπογράμμισε ότι ο ίδιος είχε πληροφορηθεί αυτό το γεγονός και, έχοντας πλέον δύο πηγές, κατέθεσε την ερώτηση. "Σε καμία περίπτωση δεν θα καταδικάσω εγώ τον κ. Στουρνάρα, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να δοθούν κάποιες εξηγήσεις" κατέληξε.

Αιχμηρή απάντηση Βίτσα στον Μητσοτάκη

«Οφείλει όλος ο πολιτικός κόσμος να συνδράμει στο να οδηγηθούμε στην αλήθεια και αυτοί που είναι καθαροί να βγουν καθαροί και αυτοί που είναι ένοχοι, πολιτικά ή μη πολιτικά πρόσωπα, να 'πληρώσουν', υπάρχει και η ποινική δίωξη, υπάρχει και η ηθική απαξία» επισήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.

"Πρέπει να τελειώνουμε με το παλιό και να χτίσουμε μια νέα νοοτροπία και σ’ αυτό πρέπει να συμβάλουν όλα τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου" υποστήριξε ο Δ. Βίτσας. Αναφερόμενος στη φερόμενη ως εμπλοκή του Γ. Στουρνάρα, επισήμανε πως πρέπει να αφήσουμε να προχωρήσει αυτή η εξέταση, "να φτάσει όπου φτάσει, και πρέπει να φτάσει όσο πιο βαθιά γίνεται" υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο διοικητής της ΤτΕ και όλοι οι άλλοι προς το παρόν έχουν το τεκμήριο της αθωότητας. "Χρειάζεται και ένας γενικότερος σεβασμός προς τον θεσμό της Δικαιοσύνης" σημείωσε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί "κουκουλοφόρων" ο Δ. Βίτσας είπε ότι "οι κουκουλοφόροι συνεργάζονταν με τους ναζί, οι μάρτυρες συνεργάζονται με τη Δικαιοσύνη". "Πρέπει ο καθένας να ξέρει αν αυτό που λέει οδηγεί σε μια προσπάθεια εκφοβισμού της Δικαιοσύνης" κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL