Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.3°C
3 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
15 °C
12.6°C18.2°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.3°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.8°C19.7°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.9°C16.3°C
0 BF 100%
Άδ. Γεωργιάδης στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία: / Άδ. Γεωργιάδης: "Είχα δικαίωμα να πάρω όλο το ΚΕΕΛΠΝΟ στο γραφείο μου!"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άδ. Γεωργιάδης στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία: / Άδ. Γεωργιάδης: "Είχα δικαίωμα να πάρω όλο το ΚΕΕΛΠΝΟ στο γραφείο μου!"

Στοιχεία και για το ΚΕΕΛΠΝΟ περιλαμβάνονται στις καταθέσεις για τη Novartis, όπως αποκάλυψε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι από μια πρώτη εξέταση της δικογραφίας που έκανε μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παρασκευόπουλο διαπιστώθηκαν αναφορές που δεν ήταν εν γνώσει της Εξεταστικής - δικαστικές πηγές κάνουν λόγο για δωροδοκία πρώην υπουργού με 200 εκατ. για τον μοριακό έλεγχο.

Στην Εξεταστική Επιτροπή κατέθεσε χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος ξεκίνησε αυτοτοποθετούμενος στη θέση του κατηγορούμενου (ενώ είχε κληθεί ως μάρτυρας...) και έβαλε στη θέση του κατηγόρου τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα. Η κατάθεση Γεωργιάδη, που συνεχίζεται και αύριο, αφορούσε τις 23 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο Άδ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν παρενέβη για να προσληφθούν οι 23 αλλά παραδέχθηκε ότι γνώριζε τους 13 από τους 23, οι οποίοι εργάστηκαν στο υπουργικό του γραφείο! "Στο γραφείο του ο υπουργός Υγείας έχει δικαίωμα να πάρει όλο το ΚΕΕΛΠΝΟ" είπε! Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο Αδ. Γεωργιάδης ισχυριζόταν πως αγνοούσε το θέμα…

Ευθύνες στην Τζ. Κρεμααστινού

Με την αποκαλυπτικά κυνική απάντηση "με ρωτάτε αν γίνονταν ρουσφέτια στην Ελλάδα;", ο πρ. υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς την κατάθεση του διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Δημήτρη Παπαδημητρίου ότι στο Κέντρο λειτουργούσε σύστημα by pass (παράκαμψης) στις προσλήψεις προκειμένου οι εργαζόμενοι να υπηρετούν στα υπουργικά γραφεία. Ο Αδ. Γεωργιάδης κατέθεσε πως δεν γνωρίζει από πού πληρώθηκαν οι 23 προσλήψεις που έγιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και κατάληξαν στο γραφείο του. Είπε ότι "εκ των υστέρων έμαθα από υπηρεσιακούς ότι πληρώθηκαν από χορηγίες. Γιατί να αμφισβητήσω εγώ την υπηρεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ;" και επέρριψε την ευθύνη στην πρ. πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού: "Σας λέω μετά λόγου γνώσεως ότι όλες οι μισθοδοτικές καταστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν υπογραφή του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ", είπε, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία να του θυμίζει ότι "η Τζ. Κρεμαστινού έχει καταγγείλει πλαστογραφία αυτών των εγγράφων".

Η θεωρία της "σκευωρίας Πολάκη"

Όσον αφορά το έγγραφο με τα 23 ονόματα που προσλήφθηκαν, ο Άδ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι πρόκειται για "σκευωρία από τον Πολάκη" και από τον υπεύθυνο της εταιρείας φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Γιαννακουλόπουλο επειδή μία μέρα του έκανε οξεία παρατήρηση! "Τον Γιαννακουλόπουλο τον έχω δει μία φορά. Μία μέρα έγινε μεγάλο επεισόδιο όταν ήρθε στα χέρια με τον δημοσιογράφο της 'Αυγής' Βασίλη Βενιζέλο και του απαγόρευσε την είσοδο στο υπουργείο. Εγώ επέπληξα τον Γιαννακουλόπουλο και αυτός, όταν έφυγε ο δημοσιογράφος, μου παραπονέθηκε ότι 'είμαστε δεξιοί και πώς είναι δυνατόν να μην με υποστηρίξετε'. Από τότε προφανώς με εχθρεύεται", ήταν η εκδοχή του Άδ. Γεωργιάδη.

"Ισχυρίζομαι ότι τα γράμματα στο έγγραφο είναι δικά του. Ξέρετε γιατί το ισχυρίζομαι; Το πιθανολογώ, δεν το ξέρω. Διότι αυτός με τον οποίο τσακώθηκε, κυρίως, εκείνη την ημέρα ήταν ο Μπεσκένης. Κι έχει βάλει από κάτω 'Μπεσκένης'. Ο οποίος Μπεσκένης δεν έχει πάρει ποτέ, όπως ξέρετε πια, κανένα ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Είχε μεγάλη έχθρα έκτοτε με τον αείμνηστο Βασίλη Μπεσκένη", πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και σε άλλο σημείο επανέλαβε την εκτίμησή του χωρίς να δώσει αποδεικτικά στοιχεία: "Ισχυρίζομαι ότι η υπόθεση που ερευνάτε, αυτή των 23 προσλήψεων, ξεκίνησε από τον Π. Πολάκη και τον Γιαννακουλόπουλο. Και ο Γιαννακουλόπουλος πληρώθηκε παρανόμως από τον Π. Πολάκη" με 8 εκατ. ευρώ!

"Προϊόν συρραφής" το ηχητικό

Όσον αφορά το ηχητικό ντοκουμέντο όπου ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Δ. Παπαδημητρίου φέρεται να συνομιλεί για προσλήψεις με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του ο Άδ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως "είναι πλαστογραφημένο και προϊόν συρραφής σε 19 σημεία" όπου παρατηρείται ασυνέχεια λόγου και τεχνική απόκρυψη λέξεων. Μάλιστα ο Άδ. Γεωργιάδης κατέθεσε την έκθεση της δικαστικής πραγματογνωμοσύνης που διέταξε η Εισαγγελία Διαφθοράς, την οποία δεν διαθέτει η Εξεταστική και την οποία, όπως είπε", την παρέλαβε ανωνύμως στο ταχυδρομείο του! "Ισχυρίζομαι ότι την πλαστογραφία έχει διαπράξει ο Πολάκης σε συνεργασία με τον Γιαννακουλόπουλο", είπε.

Παραίτηση από το τραπεζικό απόρρητο

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. εξουσιοδότησε την Εξεταστική και την Βουλή να ελέγξει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, από την έναρξη της υπουργικής του θητείας στο υπουργείο Υγείας, το 2013, μέχρι και σήμερα, παραιτούμενος από το τραπεζικό απόρρητο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL