Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Άρση της προστασίας μαρτύρων ζητάει ο Ευ. Βενιζέλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άρση της προστασίας μαρτύρων ζητάει ο Ευ. Βενιζέλος

Η άρση του καθεστώτος προστασίας στους τρεις μάρτυρες είναι ο πρώτος στόχος του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και των άλλων υπό κατηγορία πολιτικών προσώπων. Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι θέλει να στραφεί δικαστικά εναντίον των μαρτύρων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αν δεν αρθεί η προστασία των μαρτύρων, να στραφεί εναντίον του Δημοσίου ή στα διεθνή δικαστήρια.

"Η ευκολία με την οποία κάποιος εμφανίζεται και καταθέτει ως προστατευόμενος μάρτυρας είναι αδιανόητη. Έχουμε τη 17Ν ή τρομοκρατική οργάνωση; Να κληθούν στην Εξεταστική. Την προστασία την παρείχε η εισαγγελέας. Να αρθεί αμέσως η προστασία τους" είπε ο Ευ. Βενιζέλος σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε: "Εγώ θέλω να κάνω μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία. Εναντίον ποιου θα το κάνω; Οι άλλοι που έχουν προσβληθεί περισσότερο εναντίον ποιου θα το κάνουν; Γιατί παρεσχέθη το καθεστώς αυτό που επαναλαμβάνω ότι δεν δεσμεύει τη Βουλή; Οι καταθέσεις είναι της μορφής Μαμμανέα 1989". "Είναι μια επικίνδυνη δημοκρατικά γελοιότητα. Ξεφτιλίζεται το κράτος δικαίου. Αυτό έγινε και χθες με την επίσκεψη Τζανακόπουλου" εκτίμησε.

Διαρροές για τις τρεις καταθέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από την ήσσονα αντιπολίτευση, η πρώτη από τις τρεις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων άρχισε στις 8 Νοεμβρίου 2017 και ολοκληρώθηκε στις 4 Φεβρουαρίου. Οι άλλες δύο καταθέσεις άρχισαν τον Ιανουάριο και ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο, δίνονται σε αυτές "περίπου ημερομηνίες" (π.χ. το πρώτο εξάμηνο), ενώ οι τρεις μαρτυρίες αλληλοεπικαλύπτονται μεταξύ τους. Ακόμη υπάρχει αλληλογραφία με το FBI που περιλαμβάνει γενικές οδηγίες και κατευθύνσεις, η οποία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποινικά.

Πάντως, όλοι παραδέχονται ότι οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες γνωρίζουν τον χώρο του φαρμάκου. "Ο μάρτυρας που ξέρει τα φάρμακα φαρσί και τα ιδιοσκευάσματα δεν είναι ο οδηγός. Μπορεί να είναι ανταγωνιστές. Φαίνεται να είναι γνώστης της φαρμακευτικής πολιτικής" ειπώθηκε και επισημάνθηκε πως "όλοι τους ήταν σε θέση να ξέρουν. Κανείς τους δεν έδωσε τα λεφτά". Σημειώνεται ότι στη δικογραφία υπάρχουν και αρκετές επώνυμες καταθέσεις υπαλλήλων της Novartis που εμφανίζονται να μη γνωρίζουν τίποτα.

"Οι μάρτυρες λένε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής έχει δωροδοκήσει το σύμπαν. Αρχής γενομένης από την περίπτωση Αβραμόπουλου για να παρασυρθεί ο Καραμανλής και να γίνει μεγάλη παραγγελία με αντιγριπικά εμβόλια" αναφέρουν οι ίδιες πηγές. "Το αποκορύφωμα είναι ότι έχουμε πάμπερς. Γυρίζουμε στο 1989. Πήγαινε ο Φρουζής και έδινε τσάντα στον Αβραμόπουλο, βαλίτσα στον Σαμαρά, samsonite στον Λοβέρδο και ζωντανά λεφτά, cash, στον Πικραμμένο. Δεν υπάρχει υπουργός Υγείας ή Εργασίας που να μη μνημονεύεται" πρόσθεσαν χαρακτηριστικά και υποστήριζαν ότι η εμπλοκή του Ευ. Βενιζέλου συνιστάται στο ότι δωροδοκήθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, κατά συνέπεια και ο υπουργός.

Οι ανώνυμες πηγές εκτιμούσαν ότι "άνθρωποι χωρίς στοιχεία λένε για συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κ. Φρουζή και ότι πήγαιναν και έπαιρναν λεφτά. Όλα μαύρα σε φυσική μορφή ή μέσω εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL