Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

“Την επίσημη ονομασία της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησε ο επίτροπος Χαν”

ΑΜΠΕ

Αυτό διευκρινίζουν ευρωπαϊκές πηγές σχετικά με τη συνέντευξη του αρμόδιου για τη διεύρυνση της ΕΕ επιτρόπου στο περιοδικό Der Spiegel

Ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν χρησιμοποίησε την επίσημη ονομασία της ΠΓΔΜ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο περιοδικό «Der Spiegel», διευκρίνισαν πηγές από το περιβάλλον του αρμόδιου επιτρόπου για τη διεύρυνση της ΕΕ.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως ήταν το περιοδικό αυτό που επέλεξε, κατά την επεξεργασία του κειμένου, να χρησιμοποιήσει τον όρο «Μακεδονία».

Σημειώνεται ότι στη συνέντευξή του προς το περιοδικό «Der Spiegel» ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν είχε αναφερθεί εκτενώς στη διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ, λέγοντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ότι «μια χώρα που έχει άλυτα ζητήματα με τους γείτονές της, δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ».

«Μία σταδιακή, δίκαιη πολιτική διεύρυνσης είναι ταυτόχρονα πολιτική ασφάλειας και οικονομίας για όλους τους πολίτες της ΕΕ. Αυτό καταδεικνύει μία ματιά στο χάρτη: οι χώρες των Δ. Βαλκανίων βρίσκονται ως ένας θύλακος στην ΕΕ, τα προβλήματά τους μας αφορούν άμεσα. Είτε πρόκειται για την εγκληματικότητα, την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, τα οικονομικά προβλήματα ή τις εθνοτικές εντάσεις. Δεν επιτρέπεται να υπάρχει εκεί (στην περιοχή) κανένα κενό», ανέφερε ο Γ. Χαν και πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ απαιτητικοί με όσα ζητούμε. Με τη νέα μας στρατηγική εστιάζουμε σθεναρά στις μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη και την εσωτερική ασφάλεια, στη μάχη κατά της ανεργίας των νέων, στη περιφερειακή συμφιλίωση. Μία χώρα που έχει ακόμη άλυτα ζητήματα με τους γείτονές της, όπως π.χ. η Σερβία με το Κόσσοβο, ασφαλώς δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ όσο υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο