Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Αύριο ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο / Με αξιώσεις για την ανατροπή ο Στ. Μαλάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αύριο ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο / Με αξιώσεις για την ανατροπή ο Στ. Μαλάς

Με αξιώσεις δίνει τη μάχη της ανατροπής στον αυριανό, δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο ο υποστηριζόμενος από το ΑΚΕΛ υποψήφιος Στ. Μαλάς, την ώρα που ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου προέβη χθες σε απροσχημάτιστη στήριξη του νυν Προέδρου Ν. Αναστασιάδη.

Ο Στ. Μαλάς έχει μαζί του το απροσδόκητα -σε σχέση με τις προβλέψεις που κατέγραφαν οι δημοσκοπήσεις - υψηλό ποσοστό του, που ξεπέρασε το 30%, ενώ ο Ν. Αναστασιάδης έχει χάσει 10 ποσοστιαίες μονάδες από τις προηγούμενες εκλογές, ξεπερνώντας μετά βίας το 35%.

Ο υποστηριζόμενος από το ΑΚΕΛ υποψήφιος, μιλώντας χθες στον ρ/σ “247”, επισήμανε πως “είπαμε την αλήθεια στον κόσμο, γι’ αυτό είμαστε στον δεύτερο γύρο”. Επίσης, υπενθύμισε ότι η Κύπρος “έχει το μεγαλύτερο ιδιωτικό χρέος σε όλη την Ευρώπη”, αλλά και ότι “το 50% των δανείων είναι κόκκινα”, όπως επίσης και πως “οι νέοι της Κύπρου είτε εργάζονται με μισθούς πείνας είτε φεύγουν στο εξωτερικό”. Ταυτόχρονα, ο Στ. Μαλάς δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι ο Ν. Αναστασιάδης “έκανε άνοιγμα στο ακροδεξιό ΕΛΑΜ”, το ερωτηματολόγιο του οποίου δεν καταδέχθηκε να απαντήσει ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ.

“Ιερή” στήριξη

Την ίδια στιγμή, την εκπνοή της προεκλογικής εκστρατείας επέλεξε χθες ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος, για να στηρίξει τον Ν. Αναστασιάδη με τις δηλώσεις του, έπειτα από τη συνάντησή τους στο προεδρικό μέγαρο. Ο αρχιεπίσκοπος προεξόφλησε ότι “δεν θα εκλεγεί ο κ. Μαλάς” και δήλωσε ότι “η Εκκλησία θα υποστηρίξει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις επικείμενες προεδρικές εκλογές”. Μάλιστα, τόνισε ότι “είχε μία θαυμάσια και όμορφη συνεργασία κατά τη διάρκεια της πενταετίας”, προβλέποντας πως “η συνεργασία θα συνεχιστεί και, μάλιστα, εφ’ όλης της ύλης”. Αναφερόμενος στο Κυπριακό, άλλωστε, ο κ. Χρυσόστομος δεν έκρυψε την φιλοδοξία του να έχει ρόλο συναπόφασης η Εκκλησία επί Αναστασιάδη: “Εμείς θα είμαστε κοντά στον Πρόεδρο και θα ενημερωνόμαστε επί του εθνικού θέματος και θα ακούει τις απόψεις μας”, επισήμανε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL