Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Φ. Γεννηματά για ονομασία ΠΓΔΜ: Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική μας στάση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. Γεννηματά για ονομασία ΠΓΔΜ: Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική μας στάση

«Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική μας στάση» τόνισε σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ. και του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά επισημαίνοντας ότι το κόμμα της θα τοποθετηθεί «με αίσθημα εθνικής ευθύνης» κι αφότου αξιολογήσει «το σύνολο της τελικής πρότασης» που θα φέρει η κυβέρνηση.

Η Φ. Γεννηματά τάχθηκε υπέρ μιας «εθνικά επωφελούς λύσης» που θα περιλαμβάνει το σύνολο των «απαραίτητων εγγυήσεων» εναντίον του αλυτρωτισμού, της προπαγάνδας και της επί της ουσίας υπονόμευσης των όσων τελικώς συμφωνηθούν προειδοποιώντας ότι το κόμμα της δεν δίνει «λευκή επιταγή» για «οποιαδήποτε δήθεν λύση».

Η Φ. Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι, με βάση και τα όσα έγιναν στο Νταβός, «συνεχίζει την μυστική διπλωματία», ενώ αναρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει δεσμεύσεις χωρίς να έχει εξασφαλίσει συνολική λύση στο ζήτημα. Η Φ. Γεννηματά υποστήριξε ακόμα ότι η κυβερνητική «διγλωσσία» πάνω στο ζήτημα «υπονομεύει την όποια διαπραγμάτευση».

Παράλληλα, η Φ. Γεννηματά επιτέθηκε στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη κατηγορώντας τον για «πλήρη ακροδεξιά στροφή» που «δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα», ενώ σχολίασε ότι η Ν.Δ. «αποφεύγει τις ευθύνες» της, παρότι ήταν αυτή που δημιούργησε το πρόβλημα. Η Φ. Γεννηματά πρόσθεσε ακόμα ότι το κόμμα της σέβεται τις «γνήσιες ανησυχίες» του λαού παρατηρώντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε τον διχασμό του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL