Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Κατέρρευσε η σκευωρία της Ν.Δ. στο ΚΕΕΛΠΝΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατέρρευσε η σκευωρία της Ν.Δ. στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Η Αθ. Οικονόμου, επί 22 χρόνια νομική σύμβουλος του ΚΕΕΛΠΝΟ, αναρωτήθηκε: "Δηλαδή την πήραμε για να μας κάνει μάθημα αερόμπικ;". "Στο γραφείο του υπουργού πήγε. Εκτός αν ο υπουργός είχε ανάγκη να κάνει αερόμπικ" σχολίασε ο Χ. Τζαμακλής

Πριν καν στηθεί κατέρρευσε το σκάνδαλο - αντιπερισπασμός που ήθελε να δημιουργήσει η Ν.Δ. για το ΚΕΕΛΠΝΟ ενόψει της κατάθεσης Άδωνι Γεωργιάδη στην Εξεταστική Επιτροπή. Η υπόθεση αφορά την εταιρεία φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ που έχει σύμβαση από το 2011 (δηλαδή και επί Ν.Δ.!).

Εδώ και εβδομάδες ο Άδ. Γεωργιάδης ισχυρίζεται ότι υπάλληλοι της εταιρείας που έχει αναλάβει την φύλαξη του ΚΕΕΛΠΝΟ πιάστηκαν επ' αυτοφώρω να προσπαθούν να "βάλουν χέρι" στα αρχεία του πρωτοκόλλου του Κέντρου για την περίοδο 2013-2014. Αυτό ισχυρίσθηκε και ο πρόεδρος των εργαζομένων Σταμάτης Πουλής, ο οποίος κατέθεσε στην Εξεταστική ότι δεν εφαρμόζεται από την διοίκηση Ρόζενμπεργκ η απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που απαγορεύει να ασκεί τα καθήκοντά της η συγκεκριμένη εταιρεία.

Όμως στην Εξεταστική ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας κατέθεσε χθες το έγγραφο με το οποίο η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ στις 25 Ιουλίου 2017, εφαρμόζοντας τη δικαστική απόφαση, ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον γενικό διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής τη διάθεση αστυνομικής δύναμης για τη φύλαξη του κτηρίου του Κέντρου. Η κατάρρευση της σκευωρίας προκάλεσε τον εκνευρισμό του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Γεωργαντά.

Αγορά κτηρίου χωρίς εκτίμηση

Στην Εξεταστική κατέθεσε χθες η επί 22 χρόνια νομική σύμβουλος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθηνά Οικονόμου, που απολύθηκε τον Νοέμβριο. Η μάρτυρας έχει προσφύγει εναντίον της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ και ισχυρίσθηκε πως "μου έλεγαν να μη λέω την γνώμη μου εκτός αν μου το ζητήσουν" και πως της ζητούσαν να λέει προφορικά την άποψή της και αν το Δ.Σ. συμφωνούσε, να την συντάσσει γραπτώς.

Ο Σπ. Λάππας εστίασε στην αγορά του κτηρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ με 18 εκατ. ευρώ, όταν η αντικειμενική του αξία ήταν 3 εκατ. ευρώ. Η Αθ. Οικονόμου παραδέχθηκε ότι δεν ζητήθηκε γνωμοδότηση από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών αλλά από ένα τεχνικό γραφείο και την τεχνική διεύθυνση του υπουργείου Υγείας. "Μαγεία και προφητεία στη νομική επιστήμη δεν υπάρχουν. Πόσο κόστιζε ένα κτήριο μη αποπερατωμένο;" επέμεινε ο Σπ. Λάππας ρωτώντας αν είδε ποτέ κάτι που να συνιστά κριτήριο τιμής του κτηρίου, διότι "δεν υπάρχει ούτε μία μελέτη". "Αυτό που μου ανετέθη είναι να ελέγξω αν υπάρχει η εταιρεία του πωλητή. Έκανα έλεγχο τίτλων στο υποθηκοφυλακείο και πήγα με τη συμβολαιογράφο και υπέγραψα το συμβόλαιο", απάντησε η μάρτυρας, που αρνήθηκε να αξιολογήσει αν η προκήρυξη ήταν φωτογραφική. Ο Σπ. Λάππας τής επεσήμανε ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2008, η ανακοίνωση έγινε την Δευτέρα, και την Τετάρτη (μόλις δύο μέρες μετά) κατακυρώθηκε η πρόσκληση στον ένα και μοναδικό που έκανε προσφορά...

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης της προσφοράς για το κτήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ πήρε εργολαβία με αντικείμενο στο εκτιμώμενο κτήριο.

Πρόσληψη με ειδικότητα... αερόμπικ!

Όσον αφορά τις 23 προσλήψεις της περιόδου Γεωργιάδη, η Αθ. Οικονόμου εκτίμησε ότι "είναι καθ' όλα νόμιμη διαδικασία να πάρει το ΚΕΕΛΠΝΟ μια χορηγία. Όταν το Δ.Σ. αποφασίζει να τα ξοδέψει σε βάθος χρόνου, είναι καθ' όλα νόμιμο. Γιατί να ρωτήσει εμένα; Από το νομικό πλαίσιο προβλέπεται η αποδοχή χορηγίας. Το πώς και πότε ξοδεύτηκαν τα χρήματα το ξέρουν οι υπηρεσιακοί. Εμένα δεν με ρώτησε κανείς".

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής τής επεσήμανε ότι μία εκ των 23 προσλήψεων αφορούσε υπάλληλο με εξειδίκευση στο αερόμπικ. "Στα 22 χρόνια που είστε στο ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν γίνει συμβάσεις διαφόρων ειδών. Σας είχε ξανατύχει κάτι τέτοιο;" ρώτησε τη μάρτυρα. "Πολλές φορές συμβαίνει κάποιος να έχει σπουδάσει και να έχει γνώσεις για κάτι και να χρησιμοποιείται -επειδή έχει ανάγκη για δουλειά- σε κάποιο πρόγραμμα. Δεν σημαίνει ότι το αερόμπικ ήταν στις δράσεις και στις αρμοδιότητες του ΚΕΕΛΠΝΟ", απάντησε η Αθ. Οικονόμου και αναρωτήθηκε: "Δηλαδή την πήραμε για να μας κάνει μάθημα αερόμπικ;". "Στο γραφείο του υπουργού πήγε. Εκτός αν ο υπουργός είχε ανάγκη να κάνει αερόμπικ", σχολίασε ο Χ. Τζαμακλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL