Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π.Ρήγας: Θωρακίζουμε την ελληνική οικονομία

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός α’ κατοικίας ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα

«Η γ’ αξιολόγηση ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» υποστήριξε ο Π.Ρήγας, αναφερόμενος στο πράσινο φως που πήρε η κυβέρνηση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 6,7 δισ. ευρώ και τις εξαιρετικά θετικές δηλώσεις του νέου προέδρου του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στον Real Fm διευκρίνισε πως οι δύο δόσεις συνολικού ύψους 6,7 δις. ευρώ που συμφωνήθηκε να εκταμιευθούν τον Φλεβάρη και τον Απρίλη θα χρησιμοποιηθούν για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, αλλά και για την ενίσχυση του τραπεζικού αποθέματος της χώρας.

«Εμείς δεν επιλέγουμε τον διαρκή δανεισμό από τον ESM ή μια πιστοληπτική γραμμή, όπως επιδιωκόταν το 2014 από την τότε κυβέρνηση, γιατί αυτές δεν είναι καθαρές λύσεις. Η δική μας προσπάθεια θα έχει θωρακίσει την ελληνική οικονομία από ασσύμετρα σοκ», τόνισε ο ίδιος

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, επανέλαβε πως δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός α’ κατοικίας ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα και υπογράμμισε πως ολοκληρώνεται το παρατηρητήριο που θα παρακολουθεί τις σχετικές διαδικασίες και θα αποτρέψει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Επιπλέον, θύμισε πως οι τράπεζες έχουν συμφωνήσει να μην κινηθούν σε τέτοια κατεύθυνση, αλλά παράλληλα τις προέτρεψε να μην προφυλάσσουν τους κακοπληρωτές και όσους γενικά αποκρύπτουν εισοδήματα, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο για την ελληνική κοινωνία.

Ερωτηθείς για τους στόχους που έθεσε το Eurogroup προκειμένου να μην υπάρξουν αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ και αφορολόγητο, ο Π.Ρήγας διαβεβαίωσε πως οι στόχοι θα επιτευχθούν και πως μετά το τέλος του 2018 τα αποτελέσματα που θα έχει επιτύχει η κυβέρνηση θα ισχυροποιήσουν τη διαπραγματευτική της θέση.

«Καμία υπεύθυνη πολιτική δύναμη δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από άλλους στο θέμα της ΠΓΔΜ»

«Δεν υπάρχει λόγος να διαιωνίζεται ένα πρόβλημα για το οποίο μπορεί σήμερα να βρεθεί λύση που θα δίνει διέξοδο ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή» υποστήριξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο ίδιος συμπλήρωσε δε, πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει ξεκάθαρη και σταθερή και πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα, επιδιώκοντας παράλληλα βελτίωση των σχέσεών με τη γείτονα χώρα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διάσταση απόψεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ο Πάνος Ρήγας επιβεβαίωσε τη διαφορετική προσέγγιση των κυβερνητικών εταίρων, αλλά διευκρίνισε πως αρμόδια να καθορίσει την πορεία της χώρας για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα είναι μόνο η Βουλή.

«Η ΝΔ δεν μπορεί να κρύβεται και να παίζει με τα εθνικά ζητήματα» υπογράμμισε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει την πολιτική Σαμαρά που έριξε την κυβέρνηση του πατέρα του το 1992 ή αν θα ακολουθήσει τη λογική της κυβέρνησης Καραμανλή.

Επιπρόσθετα, επέκρινε σφόδρα τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Α.Γεωργιάδη, πως η στάση της ΝΔ στη Βουλή θα κριθεί από το αν θα είναι συμπαγής ή όχι η κυβερνητική πλειοψηφία, λέγοντας πως η θέση ενός υπεύθυνου κόμματος πάνω σε ζητήματα διπλωματίας και εξωτερικής πολιτικής δεν μπορεί να μπαίνει σε τέτοιο πλαίσιο.

Σχετικά με τα συλλαλητήρια, ο Π.Ρήγας έκανε την εκτίμηση πως η μισαλλόδοξη ρητορεία και η ακροδεξιά λογική που υπερίσχυσαν δεν εκφράζουν το σύνολο των πολιτών που συμμετείχαν σε αυτά.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανήθικοι και επικίνδυνοι

Όσο πλησιάζει η ώρα να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής, τόσο η τακτική της Ν.Δ. γίνεται πιο ανήθικη, αλλά και πιο επικίνδυνη. Είναι σαφές ότι η Ν.Δ. θέλει να αποφύγει με κάθε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο