Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C22.4°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C21.6°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.2°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
3 BF 46%
Ήπιοι τόνοι από το Κίνημα Αλλαγής, με... αντίβαρο Λοβέρδου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ήπιοι τόνοι από το Κίνημα Αλλαγής, με... αντίβαρο Λοβέρδου

Σε ήπιους τόνους -δεδομένης της πολεμικής ρητορικής που κατά τα άλλα έχει υιοθετήσει απέναντι στην κυβέρνηση- συνεχίζει να κινείται το Κίνημα Αλλαγής (ΔΗ.ΣΥ. - Ποτάμι) για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τη γείτονα χώρα.

Παράλληλα, ζητεί να υπάρξει επίσημη ενημέρωση διά της σύγκλησης του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, όπως έκανε με δήλωση του ο Ανδ. Λοβέρδος την επομένη του ραντεβού Νίμιτς με τους διαπραγματευτές Ελλάδας και ΠΓΔΜ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ., με εκφράσεις όπως “χάος στα ελληνοτουρκικά, θάλασσα στο Σκοπιανό", τοποθετείται με εμφανώς υψηλότερους τόνους κατά της κυβέρνησης σε σχέση με την ηγεσία του υπό συγκρότηση φορέα Φ. Γεννηματά, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα που συγκροτούν το Κίνημα Αλλαγής. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να προεξοφλήσει αποτυχία στις συζητήσεις, σπεύδοντας να σχολιάσει ότι "από τις δηλώσεις Νίμιτς προέκυψε πως ήταν ακόμη ένα λάθος η εντύπωση που δημιούργησε η κυβέρνηση ότι η λύση είναι προ των πυλών".

Η Φ. Γεννηματά ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για “διγλωσσία”, επικεντρώνοντας κυρίως στον Π. Καμμένο για τη στάση του, αλλά και εμμέσως προς τη Ν.Δ. Αναφέρει δηλαδή ότι “πρέπει άμεσα να σταματήσει αυτή η ανούσια αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από το θέμα”, μιλώντας για αντιδικία “για να γίνονται αρεστοί στα ακροατήριά τους και μάλιστα τα ακραία”. Παράλληλα όμως, και σε πλήρη αντίθεση με την τακτική της Ν.Δ., επαναλαμβάνει τη θέση που και επίσημα έχει καταγραφεί, και μάλιστα εγκαίρως σε ανακοίνωση του υπό συγκρότηση φορέα, για στήριξη της διαμορφωμένης θέσης της χώρας, "η οποία όμως πρέπει να συνοδεύεται και από ρητές δεσμεύσεις της άλλης πλευράς για αποτροπή ενεργειών αλυτρωτισμού, προπαγάνδας, καταστρατήγησης του πνεύματος και της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν". Επίσης, σε αντιδιαστολή προς το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη, διαμηνύει ότι “θα τοποθετηθούμε με την ίδια υπευθυνότητα με αυτό το πλαίσιο όταν και αν η κυβέρνηση θα φέρει επίσημη πρόταση".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL