Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
«Αυγή»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Αυγή»

Αν η δημοσίευση είναι η ψυχή της δημοκρατίας, τότε ψυχή της Ανανεωτικής και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι η "Αυγή", αφού επί δεκαετίες αποτελεί το παλίμψηστο, όπου αποτυπώνονται, επικοινωνούνται και διαλέγονται οι ιδέες, οι θεάσεις, οι θέσεις κι ακόμα και οι αντιθέσεις μας.

Στην εποχή όμως της υπερπληροφορημένης άγνοιας, όπως έχει χαρακτηρίσει τις σύγχρονες κοινωνίες ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης, ο έντυπος Τύπος, αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης, αφού από την μία πλευρά καραδοκεί η «χάρυβδη» των πάσης φύσεως, παντιέρας και συμφέροντος ιστοσελίδων και από την άλλη η «σκύλλα» του κιτρινισμού και της στρατευμένης δημοσιογραφίας των μεγάλων αφεντάδων των συγκροτημάτων του Τύπου.

Ενώ κάποτε διαβάζαμε για να σκεφτούμε και να μάθουμε, ξεφυλλίζοντας μαζί με την εφημερίδα και το μυαλό μας, σήμερα θέλουν να μας κάνουν, αν δεν το έχουν καταφέρει ήδη, να βλέπουμε συνεχώς, χωρίς να παραμένει περιθώριο ούτε για σκέψη ούτε για αυτοσυναίσθηση ούτε και για αντίδραση. Κι έτσι από τις εφημερίδες, που ήταν το παράθυρο στον κόσμο, παραδοθήκαμε στις κλειδαρότρυπες των ιστοσελίδων, καταναλώνοντας εικόνες και συνθήματα. Η "Αυγή" δεν θα μπορούσε να αποφύγει την σύγκρουσή της με την πραγματικότητα, ούτε να μην αντιμετωπίσει την τραγική μείωση των πωλούμενων φύλλων της, όντας πλέον σε οριακή κατάσταση επιβίωσης. Όμως η Αριστερά χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε την εφημερίδα της, σε μια συγκυρία μάλιστα που ο υπόλοιπος Τύπος, σχεδόν στο σύνολό του δεν είναι απλά αντιπολιτευόμενος, αλλά εχθρικός. Με τις παραδοχές αυτές, η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής, αποφάσισε να γίνει συνδρομητής της "Αυγής" προκειμένου να συνδράμει στην ανάκαμψή της και στην ηθική στήριξη των εργαζομένων στην εφημερίδα.

Συγχρόνως, η απόφασή μας αυτή έχει έναν συμβολισμό που απολήγει σε μία συγκεκριμένη πρόσκληση, με αποδέκτες όλα τα μέλη και τις οργανώσεις του κόμματος και προεχόντων όλων των βουλευτών, ευρωβουλευτών και κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Το περιεχόμενο της πρόσκλησης είναι αυτονόητο. Κάθε ημέρα ή όσες ημέρες μπορεί κάθε μέλος του κόμματος αγοράζει την "Αυγή". Κάθε οργάνωση του κόμματος γίνεται συνδρομητής στην "Αυγή". Κάθε βουλευτής και κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει στο κόμμα ό,τι του αναλογεί ώστε να ενισχυθεί η "Αυγή". Η υπόθεση της κυκλοφοριακής ανάκαμψης και της επιβίωσης της "Αυγής" δεν είναι απλά μια υπόθεση που θα κριθεί από τη συμπεριφορά και τη στάση των δυνητικών αναγνωστών της, δηλαδή από τους άλλους. Είναι υπόθεση που αφορά τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία έχουν ευθύνη να προασπίσουν την έγχαρτη ψυχή μας, δηλαδή την "Αυγή".

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Παρασκευής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL