Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
ΚΕΕΛΠΝΟ: Ένας μπατζανάκης για όλες τις δουλειές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΕΕΛΠΝΟ: Ένας μπατζανάκης για όλες τις δουλειές

Τα φαινόμενα του νεποτισμού στο ΚΕΕΛΠΝΟ εμφανίστηκαν χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία. Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής ομολόγησε ότι ο μπατζανάκης του είχε αναλάβει και τη σίτιση και τη συντήρηση κτηρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ (με αμοιβή 11.000 - 12.500 ευρώ μηνιαίως) αλλά και υπηρεσίες κέτερινγκ (με τιμή 12,5 ευρώ τις φακές).

Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος ο Στ. Πουλής, διορίστηκε το 2004, επί Ν.Δ., στο ΚΕΕΛΠΝΟ, μονιμοποιήθηκε επί Ν.Δ., είναι μέλος της Ν.Δ. - "της φράξιας Γεωργιάδη", του είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία. "Δεν τον ξέρω τον Άδωνι Γεωργιάδη. Τον γνωρίζω μόνο κοινωνικά" παραδέχθηκε ο μάρτυρας, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες ότι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ήθελε να κληθεί στην Εξεταστική.

Εκτός από "φράξια Γεωργιάδη", ο μάρτυρας είναι υπεύθυνος δομής του ΚΕΕΛΠΝΟ για τους οροθετικούς και από το 2015 σύζυγος της προϊσταμένης Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ Ανδρονίκης Θεοφιλάτου. Η αδερφή της συζύγου του Κωνσταντίνα Θεοφιλάτου ήταν και αυτή υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν υπουργός Υγείας.

Ο μπατζανάκης του μάρτυρα Γιώργος Δρόσης είχε αναλάβει την ηλεκτρολογική συντήρηση του κτηρίου και το κέτερινγκ της δομής:

- Το 2013 και το 2014 η εταιρεία του Γ. Δρόση ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ ΕΠΕ (δεκαπέντε μέρες μετά την ίδρυσή της!) υπέγραψε δύο συμβάσεις για την ηλεκτρολογική συντήρηση του κτηρίου της δομής. Δεν έγινε διαγωνισμός, καθώς τότε το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν εκτός δημόσιου λογιστικού. Η πρώτη σύμβαση ήταν για 134.900 ευρώ για ένα κτήριο 500 τ.μ., με την εταιρεία να παίρνει 11.241 ευρώ τον μήνα για "αποκατάσταση βλαβών πάσης ηλεκτρολογικής φύσεως, αποκατάσταση διαρροών, γενικό καθαρισμό αποχετευτικού, απεντομώσεις, συντήρηση ανελκυστήρα κ.λπ.". Η εταιρεία ήταν σε 24ωρη διαθεσιμότητα, εξήγησε ο Στ. Πουλής...

Η δεύτερη σύμβαση της ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ ΕΠΕ ήταν με εισήγηση του Στ. Πουλή, πάλι χωρίς διαγωνισμό και με αυξημένο το τίμημα στα 150.000 ευρώ (12.500 ευρώ τον μήνα).

- Ο Γ. Δρόσης, που είναι ιδιοκτήτης ταβέρνας, με την εταιρεία του ΔΡΟΣΗΣ και ΣΙΑ Ε.Ε. πήρε το 2014 το κέτερινγκ της δομής. Ο Στ. Πουλής υποστήριξε ότι όλα έγιναν νόμιμα και ότι ήταν μεγάλες οι μερίδες! "Ήταν 500 γρ. κάθε μερίδα" είπε. Για το τίμημα των 12,5 ευρώ για κάθε μερίδα φακές (δηλαδή όσο ήταν και η μερίδα κρέας) ισχυρίστηκε ότι είναι τυπικό και ότι το ποσό ήταν συνολικό.

Η κατάθεση Πουλή ήταν σε υψηλούς τόνους, καθώς ο μάρτυρας συστηματικά απέφευγε να απαντά σε ερωτήσεις και έλεγε ότι τα ίδια γίνονται και σήμερα. Μάλιστα είπε ότι σήμερα διαπράττεται απιστία από τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL