Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Αν. Ξανθός: Κανένας δεν θα αποκλειστεί από το αναγκαίο φάρμακο για λόγους δημοσιονομικούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αν. Ξανθός: Κανένας δεν θα αποκλειστεί από το αναγκαίο φάρμακο για λόγους δημοσιονομικούς

Το αφήγημα της εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια έχει «πολύ συγκεκριμένες και μετρήσιμες αποδείξεις» τόνισε ο Αν. Ξανθός από το βήμα της Βουλής κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις διατάξεις αρμοδιότητάς του που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, κυρίως σε σχέση με το φάρμακο, διαβεβαιώνοντας ότι «κανένας δεν θα αποκλειστεί από το αναγκαίο φάρμακο για λόγους δημοσιονομικούς».

Ο Αν. Ξανθός σημείωσε ότι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση πέτυχε να μπουν κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες στο ζήτημα της λειτουργίας των φαρμακείων, μετά από «έξι χρόνια απελευθερωμένης κι ασύδοτης λειτουργίας των φαρμακείων». Ο Αν. Ξανθός αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση δεν πέτυχε αυτό που ήθελε, αλλά κατάφερε τα φαρμακείων διευρυμένου ωραρίου να συμμετέχουν υποχρεωτικά στις εφημερίες, να δηλώνουν το διευρυμένο ωράριο, ενώ απαγορεύτηκαν τα εποχικά φαρμακεία.

Παράλληλα, ο Αν. Ξανθός επισήμανε και την για πρώτη φορά καθιέρωση θεσμικού πλαισίου για την αξιολόγηση της φαρμακευτικής καινοτομίας παρατηρώντας ότι το ζήτημα συνδέεται με την διαπραγμάτευση των τιμών, ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση του συστήματος υγείας κι η πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικά φάρμακα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL