Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Έ. Αχτσιόγλου: Η πρόταση της Ν.Δ. για την απεργία έχει μηδενική απόσταση από τις θέσεις του ΔΝΤ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έ. Αχτσιόγλου: Η πρόταση της Ν.Δ. για την απεργία έχει μηδενική απόσταση από τις θέσεις του ΔΝΤ (Video)

«Τεράστια» απόσταση από την κυβερνητική πρόταση, αλλά «ανύπαρκτη» απόσταση από τις θέσεις του ΔΝΤ καταλόγισε στην πρόταση της Ν.Δ. για τον τρόπο προκήρυξης της απεργίας η Έ. Αχτσιόγλου.https://www.youtube.com/embed/MdPnNonvEc8?rel=0

Μιλώντας για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα στις Επιτροπές της Βουλής, η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η Ν.Δ. ταυτίζεται με τους ακραίους κύκλους των δανειστών, τις απαιτήσεις των οποίων η κυβέρνηση κατάφερε να αποκρούσει. Η Έ. Αχτσιόγλου επισήμανε ακόμα την ταύτιση των θέσεων του ΣΕΒ και του ΔΝΤ.

Η Έ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι η θέση της Ν.Δ. είναι «αποκαλυπτική», καθώς ζητά η απόφαση για την απεργία να λαμβάνεται από το 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του σωματείου. Παράλληλα, θύμισε τις απαιτήσεις του ΔΝΤ που απέκρουσε η κυβέρνηση, όπως η απόλυση των συνδικαλιστών, η θεσμοθέτηση του λοκ-άουτ κι αύξηση του χρονικού ορίου για την προκήρυξη απεργιών.

Με σχετική πλειοψηφία των παρόντων η απόφαση για απεργία

Η Έ. Αχτσιόγλου διευκρίνισε ότι η επίμαχη διάταξη του πολυνομοσχεδίου προβλέπει απαρτία 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών πρωτοβάθμιου σωματείου για συνέλευση που θα αποφασίσει απεργία. Η Έ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι η διάταξη δεν αλλάζει τον τρόπο απόφασης για την απεργία, η οποία λαμβάνεται με την σχετική πλειοψηφία των παρόντων, ούτε ισχύει σε σωματεία ευρύτερης έκτασης.

Μάλιστα, η Έ. Αχτσιόγλου απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΚΚΕ ρωτώντας τους αν θεωρούν ότι κάτι τέτοιο συνιστά κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, ενώ επισήμανε ότι οι «υπερβολές» κι οι ανακρίβειες σκορπίζουν «ηττοπάθεια» στους εργαζόμενους και σχολίασε ότι «η οξυδέρκεια δεν μετριέται με ντεσιμπέλ». Η Έ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε επίσης στις σημαντικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για τα εργατικά ατυχήματα και τα δρομολόγια των εργαζομένων σε ΚΤΕΛ και λεωφορεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL