Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Θ.Φωτίου: Δεν γίνεται κατανοητό τι έχουμε αποτρέψει στο ζήτημα της απεργίας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ.Φωτίου: Δεν γίνεται κατανοητό τι έχουμε αποτρέψει στο ζήτημα της απεργίας (Video)

«Δεν γίνεται κατανοητό τι έχουμε αποτρέψει» τόνισε σχετικά με την διάταξη του πολυνομοσχεδίου για την απεργία η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θ. Φωτίου υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αποκρούσει τις απαιτήσεις για την καθιέρωση του λοκ-άουτ, την αναθεώρηση των λόγων απόλυσης συνδικαλιστών και την μείωση του χρόνου προειδοποίησης για την απεργία από 24 σε 48 ώρες. Παράλληλα, η Θ. Φωτίου διευκρίνισε ότι η διάταξη αφορά τα πρωτοβάθμια σωματεία κι όχι τα κλαδικά ή πανελλαδικά.https://www.youtube.com/embed/xu2bynAXA7k

Η Φ. Φωτίου επισήμανε ότι οι διαφορές στο ζήτημα της απεργίας με την Ν.Δ. είναι «ερεβώδεις» γι’ αυτό και δεν ψηφίζει την διάταξη. Η Θ. Φωτίου σημείωσε ότι η Ν.Δ. θέλει το 50%+1 να ισχύει για την απόφαση κι όχι για την απαρτία της συνέλευσης, όπως συμβαίνει με την διάταξη, ενώ η Ν.Δ. θέλει η ψηφοφορία να γίνεται ηλεκτρονικά, κάτι που θα αποτρέπει την ζύμωση μεταξύ των εργαζομένων.

Κανόνες για όλους στα οικογενειακά επιδόματα

Σχετικά με τα οικογενειακά επιδόματα, η Θ. Φωτίου απέρριψε τα περί αναδιανομής της φτώχειας διατυπώνοντας την απορία για το πώς γίνεται αυτό με επιπλέον 260 εκατ. ευρώ. Η Θ. Φωτίου σημείωσε ότι πλέον μπαίνουν κανόνες για όλους και σταματούν οι αυθαιρεσίες, ενώ η καθιέρωση των εισοδηματικών κατηγοριών θα έχει ως αποτέλεσμα 50.000 οικογένειες να δουν «τεράστιες αυξήσεις» στα επιδόματα που λαμβάνουν, αν και κάποιες θα δουν μειώσεις.

Η Θ. Φωτίου υπενθύμισε επίσης ότι ο ρυθμός των γεννήσεων δεν αυξάνεται με επιδόματα, όπως δείχνει κι η εμπειρία στην χώρα μας, αλλά με παροχές στους γονείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL