Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ.Φωτίου: Δεν γίνεται κατανοητό τι έχουμε αποτρέψει στο ζήτημα της απεργίας (Video)

"Πλέον μπαίνουν κανόνες για όλους και σταματούν οι αυθαιρεσίες, ενώ η καθιέρωση των εισοδηματικών κατηγοριών θα έχει ως αποτέλεσμα 50.000 οικογένειες να δουν «τεράστιες αυξήσεις» στα επιδόματα που λαμβάνουν"

«Δεν γίνεται κατανοητό τι έχουμε αποτρέψει» τόνισε σχετικά με την διάταξη του πολυνομοσχεδίου για την απεργία η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θ. Φωτίου υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αποκρούσει τις απαιτήσεις για την καθιέρωση του λοκ-άουτ, την αναθεώρηση των λόγων απόλυσης συνδικαλιστών και την μείωση του χρόνου προειδοποίησης για την απεργία από 24 σε 48 ώρες. Παράλληλα, η Θ. Φωτίου διευκρίνισε ότι η διάταξη αφορά τα πρωτοβάθμια σωματεία κι όχι τα κλαδικά ή πανελλαδικά.

 

Η Φ. Φωτίου επισήμανε ότι οι διαφορές στο ζήτημα της απεργίας με την Ν.Δ. είναι «ερεβώδεις» γι’ αυτό και δεν ψηφίζει την διάταξη. Η Θ. Φωτίου σημείωσε ότι η Ν.Δ. θέλει το 50%+1 να ισχύει για την απόφαση κι όχι για την απαρτία της συνέλευσης, όπως συμβαίνει με την διάταξη, ενώ η Ν.Δ. θέλει η ψηφοφορία να γίνεται ηλεκτρονικά, κάτι που θα αποτρέπει την ζύμωση μεταξύ των εργαζομένων.

Κανόνες για όλους στα οικογενειακά επιδόματα

Σχετικά με τα οικογενειακά επιδόματα, η Θ. Φωτίου απέρριψε τα περί αναδιανομής της φτώχειας διατυπώνοντας την απορία για το πώς γίνεται αυτό με επιπλέον 260 εκατ. ευρώ. Η Θ. Φωτίου σημείωσε ότι πλέον μπαίνουν κανόνες για όλους και σταματούν οι αυθαιρεσίες, ενώ η καθιέρωση των εισοδηματικών κατηγοριών θα έχει ως αποτέλεσμα 50.000 οικογένειες να δουν «τεράστιες αυξήσεις» στα επιδόματα που λαμβάνουν, αν και κάποιες θα δουν μειώσεις.

Η Θ. Φωτίου υπενθύμισε επίσης ότι ο ρυθμός των γεννήσεων δεν αυξάνεται με επιδόματα, όπως δείχνει κι η εμπειρία στην χώρα μας, αλλά με παροχές στους γονείς.

Δείτε όλα τα σχόλια