Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
"Η σημερινή διακυβέρνηση έβαλε στο επίκεντρο την προστασία κι ανάπτυξη των ατομικών δικαιωμάτων" (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Η σημερινή διακυβέρνηση έβαλε στο επίκεντρο την προστασία κι ανάπτυξη των ατομικών δικαιωμάτων" (Video)

«Αυτή είναι η κανονικότητα, όχι οι ερπύστριες των αγορών, αλλά τα ανθρώπινα δικαιώματα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης χαρακτηρίζοντας την κατάργηση της υποχρεωτικής εφαρμογής της Σαρία ως ένα βήμα «πολύ σοβαρό και μεταβατικό».

Ο Ν. Φίλης χαιρέτησε την σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αλλά και στο ενδεχόμενο πλήρους κατάργησης της Σαρία, αποδίδοντάς την μάλιστα στην σημερινή διακυβέρνηση η οποία έβαλε στο επίκεντρο την προστασία κι ανάπτυξη των ατομικών δικαιωμάτων. Ο Ν. Φίλης υπογράμμισε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι «ραχοκοκαλιά στην προοδευτική διακυβέρνηση».

Ο Ν. Φίλης υπενθύμισε τις μάχες της Αριστεράς εναντία στην πολιτική των «Ελληναράδων» στην Θράκη, ενώ επισήμανε τις θετικές πρωτοβουλίες για τα ζητήματα των δικαιωμάτων της μειονότητας που πήρε η Οικουμενική κυβέρνηση, ο Κ. Μητσοτάκης, ο Γ. Αρσένης, ο Γ. Παπανδρέου, της Αν. Φραγκουδάκη, αλλά και τις πιο πρόσφατες προσπάθειες της Σ. Αναγνωστοπούλου και του Κ. Γαβρόγλου.

Ο Ν. Φίλης αναφέρθηκε και στο Μακεδονικό σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την επίλυσή του όχι λόγω πιέσεων, αλλά «ως αποτέλεσμα του δικού της αξιακού φορτίου». Ο Ν. Φίλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα Βαλκάνια «μπορούν να διαψεύσουν την Ιστορία τους» και να μετατραπούν σε χώρο σταθερότητας, ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία με τις φυγόκεντρες τάσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL