Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
"Το ερωτηματολόγιο της ΝΔ δείχνει ποίον εξυπηρετεί η διαστρέβλωση της εικόνας για το δημόσιο σύστημα ασφάλισης" (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Το ερωτηματολόγιο της ΝΔ δείχνει ποίον εξυπηρετεί η διαστρέβλωση της εικόνας για το δημόσιο σύστημα ασφάλισης" (Video)

Την «πολύ θετική πορεία» του κοινωνικού προϋπολογισμού, καθώς και την «θετική ανατροπή» σχεδόν ενός δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ επισήμανε η υπουργός Εργασίας Έ. Αχτσιόγλου κατά την ομιλία της για τον Προϋπολογισμό του 2018 τονίζοντας παράλληλα την «μόνιμη και σταθερή απομείωση της ανεργίας» που έχει «πέσει» κατά 6% επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, η Έ. Αχτσιόγλου έκανε αναφορά στο ερωτηματολόγιο του πρόσφατου συνεδρίου της Ν.Δ. σχολιάζοντας ότι δείχνει ξεκάθαρα ποίον εξυπηρετεί η διαστρέβλωση της εικόνας για το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.https://www.youtube.com/embed/xBW6ai18m5E?rel=0

Η Έ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε εκτενώς στις θετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης υπέρ των εργαζομένων, παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, θυμίζοντας την θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το «υπερπρονόμιο» των εργαζομένων στην διαδικασία της πτώχευσης, καθώς λαμβάνουν πρώτοι οφειλές 6 μηνών. Επίσης, η Έ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι ο κοινωνικός προϋπολογισμός ενισχύθηκε με επιπλέον 315 εκατ. ευρώ πέρα από τα προϋπολογισθέντα, κάτι που επέτρεψε την αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων για 650.000 οικογένειες, κάποιες από τις οποίες θα λάβουν ακόμα και διπλάσιο ποσό.

Θετική ανατροπή ενός δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ

Σχετικά με το πλεόνασμα που σημειώθηκε το 2017, η Έ. Αχτσιόγλου παρατήρησε ότι σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην «θετική ανατροπή» του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ, ο οποίος είχε προϋπολογισθεί ότι θα έχει 700 εκατ. ευρώ έλλειμμα, αλλά κατέληξε να έχει 300 εκατ. ευρώ πλεόνασμα. Η Έ. Αχτσιόγλου απέδωσε αυτήν την σημαντική βελτίωση των οικονομικών του ΕΦΚΑ στην αύξηση της απασχόλησης και στην ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία προαναγγέλλοντας μάλιστα νέα ρύθμιση με 120 δόσεις.

Επίσης στην θετική πορεία του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ συνέβαλε κι η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, λόγω της εντατικής δουλειάς εκκαθάρισης των εκκρεμοτήτων και της επιτάχυνσης της απόδοσης των συντάξεων που μειώνει το ποσό των αναδρομικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL