Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Μικρή, αλλά εμφανής, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά η ενίσχυση των πόρων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση" (Video)

Eurokinissi

Ο Π. Σκουρλέτης τόνισε ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πάνω από 8.500 μόνιμες θέσεις εργασίας

«Μικρή, αλλά εμφανή, ποιοτική και ποσοτική» αύξηση κατά 5% στους πόρους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση περιλαμβάνεται στον Προϋπολογισμό του 2018, όπως επισήμανε ο Π. Σκουρλέτης. Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε την θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματα δήμων για αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές, αλλά και τις στοχευμένες παρεμβάσεις σε νησιωτικούς κι ορεινούς δήμους. Παράλληλα, ο Π. Σκουρλέτης τόνισε ότι βρίσκεται  στην τελική ευθεία η ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πάνω από 8.500 μόνιμες θέσεις εργασίας υπενθυμίζοντας επίσης την επέκταση των βαρέων κι ανθυγιεινών και την παροχή μέσων προστασίας στους εργαζομένους.

Ο Π. Σκουρλέτης σχολίασε ότι αυτά που έχασε η ελληνική κοινωνία από το 2010 ως το 2015 δεν συγκρίνονται με όσα έχασε ή τα λίγα που κέρδισε κατά την διάρκεια της θητείας της σημερινής κυβέρνησης, ενώ αναρωτήθηκε τι θα είχε συμβεί για παράδειγμα στον χώρο της Υγείας αν η προηγούμενη κυβέρνηση συνέχιζε την θητεία της. Ο Π. Σκουρλέτης παρατήρησε ότι το ερωτηματολόγιο του πρόσφατου συνεδρίου της Ν.Δ. αποτυπώνει καθαρά τις θέσεις της Ν.Δ. για παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στους ιδιώτες, κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και συρρίκνωση του Δημοσίου.

Κόντρα με το ΚΚΕ για την συγκέντρωση ενάντια στο Περιφερειακό Συνέδριο στην Δ. Αττική

Ο Π. Σκουρλέτης είχε κόντρα με το ΚΚΕ με αφορμή την συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Περιφερειακό Συνέδριο για την Δ. Αττική. Ο Π. Σκουρλέτης αρνήθηκε τα περί «φιέστας» που υποστήριξε το ΚΚΕ τονίζοντας ότι «για πρώτη φορά το μισό υπουργικό συμβούλιο βρέθηκε στην καρδιά της Δ. Αττικής και μίλησε με φτωχούς ανθρώπους». Ο Π. Σκουρλέτης αναρωτήθηκε αν δεν είναι φιέστα η μεταφορά φοιτητών με πούλμαν για την διαμαρτυρία, όπως και το πόσες φορές το ΚΚΕ είχε κάνει ανάλογες διαμαρτυρίες ενάντια στην κυβέρνηση Σαμαρά μιλώντας για «ποιοτικά αναβαθμισμένη σχέση».

Ο Π. Σκουρλέτης κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι οι συνδικαλιστές του ζητάνε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις μόνιμες θέσεις εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κι ότι δεν μιλά καθόλου για την για πρώτη φορά υπογραφή συλλογικής σύμβασης, καθώς κι ότι ο δήμαρχος Πάτρας Κ. Πελετίδης δεν δίνει μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους του δήμου. Παράλληλα, προκάλεσε το ΚΚΕ να δηλώσει αν θα στηρίξει την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης έκανε λόγο για «θράσος διαστημικό» θυμίζοντας την τροπολογία για τον τρόπο προκήρυξης της απεργίας που κατατέθηκε και στην συνέχεια αποσύρθηκε, αλλά και τις αντισυγκεντρώσεις σε συγκεντρώσεις κομμάτων που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση. Ο Θ. Παφίλης παρατήρησε ότι το ΚΚΕ έκανε συμβολικές ενέργειες κι επί κυβέρνησης Σαμαρά. Ο Θ. Παφίλης υποστήριξε ότι το ΚΚΕ έχει στηρίξει πάντα μέτρα που βοηθάνε τον λαό και θύμισε ότι το κόμμα στήριξε την απλή αναλογική στις βουλευτικές εκλογές, ακόμα κι αν ήταν «νόθα».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Σταθερά και αποφασιστικά

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένας από τους λόγους που μπορεί κανείς να είναι περήφανος γι' αυτή την κυβέρνηση. Είναι μια συμφωνία που κλείνει πληγές δεκαετιών και τις εμποδίζει να κακοφορμίσουν σε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο