Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Ακραίος νεοφιλελευθερισμός και επιστροφή στον Μεσαίωνα: Οι απαντήσεις των συνέδρων της ΝΔ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακραίος νεοφιλελευθερισμός και επιστροφή στον Μεσαίωνα: Οι απαντήσεις των συνέδρων της ΝΔ

Τις απαντήσεις των συνέδρων της ΝΔ στο ερωτηματολόγιο των 15 ερωτημάτων έδωσαν στη δημοσιότητα από την Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, το 63,7% των «γαλάζιων» συνέδρων θέλει“να δοθεί το δικαίωμα στους νέους εργαζόμενους να επιλέγουν μεταξύ του ΕΦΚΑ και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών για την υποχρεωτική τους ασφάλιση (σύνταξη και Υγεία)”. Αν γίνει αυτό, τότε η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης δε θα ήταν μια μακροπρόθεσμη συνέπεια, αλλά θα καταργείτο εν τοις πράγμασι το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ των γενεών και οι συνταξιούχοι του “σήμερα” θα έβλεπαν τις συντάξεις τους να μηδενίζονται από την άρνηση των εργαζομένων να συνεισφέρουν σε έναν δημόσιο κορβανά για την κοινωνική ασφάλιση...

Επίσης, 9 στους δέκα θέλουν να «παραχωρηθεί σε ιδιώτες, όπου είναι δυνατό και  πιο οικονομικό, η αποκομιδή των σκουπιδιών», ενώ το 96,5% συμφωνεί με την αλλαγή του άρθρου 16 του  Συντάγματος που θα ανοίξει το δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Παράλληλα το 92,4% πιστεύει ότι θα πρέπει να διακόπτεται η καταβολή του επιδόματος  ανεργίας από τον ΟΑΕΔ »στην περίπτωση που ο  δικαιούχος αρνείται αναιτιολόγητα τις θέσεις εργασίας  που του προτείνονται από τον Οργανισμό».

Την ίδια στιγμή στρώνεται και ο δρόμος για... ελαστικότερη αντιμετώπιση της “μαύρης εργασίας”, καθώς το 65,3% συμφωνεί ότι «όταν μια νέα επιχείρηση παραβιάσει για πρώτη φορά την ασφαλιστική νομοθεσία να της δίνεται μια ευκαιρία συμμόρφωσης πριν από την επιβολή προστίμου”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ερωτηματολόγιο σχεδόν τα μισά ερωτήματα αφορούν στο Δημόσιο (αξιολόγηση, προαγωγές - προϋπηρεσία, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δημοσίου, “ξήλωμα” των ΤΟΜΥ και μεταφορά αρμοδιοτήτων πρωτοβάθμιας περίθαλψης στη Αυτοδιοίκηση, ιδιωτικά πανεπιστήμια κ.ά.).

Δείτε αναλυτικά τις απαντήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL