Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Θεμελιώνουμε το Δημόσιο που θα ανταποκριθεί στην επόμενη μέρα της δίκαιης ανάπτυξης" (Video)

Η Όλ. Γεροβασίλη επέκρινε έντονα τις θέσεις της Ν.Δ. και του Κ. Μητσοτάκη περί περιορισμού του ρόλου του Δημοσίου και την εκχώρηση δομών του σε ιδιώτες

«Θεμελιώνουμε το Δημόσιο που θα ανταποκριθεί στην επόμενη μέρα της δίκαιης ανάπτυξης» τόνισε η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλ. Γεροβασίλη κατά την τοποθέτησή της στην συζήτηση του προϋπολογισμού του 2018. Η Όλ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι ο ρόλος του Δημοσίου «αποκαθίσταται σταδιακά», ρόλος που θα είχε καταργηθεί αν είχε αφεθεί να συνεχιστεί η διακυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Η Όλ. Γεροβασίλη επέκρινε έντονα τις θέσεις της Ν.Δ. και του Κ. Μητσοτάκη περί περιορισμού του ρόλου του Δημοσίου και την εκχώρηση δομών του σε ιδιώτες. «Το κράτος κι ο δημόσιος χαρακτήρας χτίστηκε με κόπους και θυσίες, δεν είναι φιλέτο προς πώληση, ούτε μέσο αύξησης των λογαριασμών κάποιων σε φορολογικούς παραδείσους» επισήμανε χαρακτηριστικά η Όλ. Γεροβασίλη.

Η Όλ. Γεροβασίλη θύμισε επίσης ότι παρά τα όσα λέγονται από την αντιπολίτευση περί αριστείας επί την διακυβέρνησής της οι τοποθετήσεις προϊσταμένων ήταν 10 χρόνια «ξεχασμένες στο συρτάρι», ενώ κι η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από την σημερινή κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε.

Η Όλ. Γεροβασίλη υπογράμμισε επίσης την δουλειά που έχει γίνει από την κυβέρνηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και μάλιστα με σύγχρονο τρόπο, σε αντίθεση με τους «πακτωλούς χρημάτων» που δόθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για «αποσπασματικές νησίδες ψηφιακών συστημάτων» που δεν επικοινωνούσαν το ένα με το άλλο.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Σταθερά και αποφασιστικά

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένας από τους λόγους που μπορεί κανείς να είναι περήφανος γι' αυτή την κυβέρνηση. Είναι μια συμφωνία που κλείνει πληγές δεκαετιών και τις εμποδίζει να κακοφορμίσουν σε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο