Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
"Η επιστημονική κοινότητα έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία για την ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Η επιστημονική κοινότητα έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία για την ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού"

Η επιστημονική κοινότητα «έχει αγκαλιάσει» την πρωτοβουλία για την ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς χαρακτηρίζοντας «πρώτιστη ευθύνη» την ενημέρωση των πολιτών για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η ζωή τους από την ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας. Παράλληλα, ο Ν. Παππάς ήρθε σε αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση και την κριτική της σχολιάζοντας δηκτικά ότι «δεν ξέρω τι άλλο θα ακούσουμε στην πορεία προς τον διαγωνισμό» για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Ν. Παππάς παρακίνησε την αντιπολίτευση να δώσει συγχαρητήρια στους τεχνοκράτες που κατάφεραν να διαπραγματευτούν με επιτυχία τον καθορισμό των ορίων των δημόσιων συχνοτήτων με τις γειτονικές μας χώρες. Η διαπραγμάτευση αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι δίαυλοι που μπορούν να χρησιμοποιήσει η χώρα μας να αυξηθούν από τους 2,5 στους 7, με τον Ν. Παππά να παρατηρεί ότι αυτή η επιτυχία δεν θα έπρεπε να αποτελέσει ζήτημα «φθηνής πολιτικής αντιπαράθεσης».

Νομοσχέδιο για την επίλυση του προβλήματος με την έλλειψη τηλεοπτικής κάλυψης σε περιοχές της χώρας

Παράλληλα, ο Ν. Παππάς προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για να επιλυθεί το ζήτημα με τις «λευκές» περιοχές, τις περιοχές της χώρας δηλαδή που δεν έχουν τηλεοπτική κάλυψη, φαινόμενο που πλήττει περίπου 500.000 πολίτες. Ο Ν. Παππάς σχολίασε ότι και βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν με ερωτήσεις τους την επίλυση του προβλήματος και παρατήρησε ότι περιμένει να δει τι θα ψηφίσει η Ν.Δ. αποδίδοντας στην προηγούμενη κυβέρνηση την πατρότητα του προβλήματος ως συνέπεια του «διαγωνισμού-παρωδία» για την Digea.

Ο Ν. Παππάς υπενθύμισε ότι δύο μόνο μέρες πριν τις εκλογές του 2015 υποβλήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση η πρόταση για την ανάπτυξη του δικτύου, ουσιαστικά ζητώντας να καλυφθούν από Ευρωπαϊκούς πόρους τα κενά που άφησε ο ιδιώτης πάροχος, ο οποίος επικέντρωσε την προσοχή του μόνο στις εμπορικά ενδιαφέρουσες περιοχές. Μάλιστα, ο Ν. Παππάς θύμισε και την έλλειψη πολιτικής βούλησης από την προηγούμενη κυβέρνηση να συλλέξει φόρους από τον χώρο των ΜΜΕ σχολιάζοντας χαρακτηριστικά «μην με αναγκάσετε να καταθέσω στην Βουλή τα ανυπόγραφα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL