Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη δεν δήλωσε την offshore!

Στην δήλωση πόθεν έσχες του 2015 η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου δεν αναγράφει την εταιρεία που είχε στα Paradise Papers

Πλήθος ερωτηματικών γεννά η πρώτη δήλωση πόθεν έσχες της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Στην δήλωση πόθεν έσχες του 2015 η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου δεν αναγράφει την εταιρεία που είχε στα Paradise Papers. Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία της δικηγορικής εταιρείας Appleby δείχνουν ότι η offshore της Μ. Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη έκλεισε τέλη Ιανουαρίου 2015, επομένως θα έπρεπε να δηλωθεί στο πόθεν έσχες για το 2015.

Ακόμη η Μ. Γκραμπόφσκι εμφανίζει έσοδα 850.000 ευρώ από «διάθεση περιουσιακών στοιχείων (πώληση). Όμως δεν αναφέρεται ποια περιουσιακά στοιχεία πωλήθηκαν.

Σημειώνεται ότι η Μ. Μητσοτάκη έχει και καταθέσεις 709.187 ευρώ στην ελβετική τράπεζα LOMBARD ODIER από πώληση περιουσιακού στοιχείου.

Όσον αφορά την επιχειρηματική της δραστηριότητα η Μ. Μητσοτάκη έχει πουλήσει τμήμα των μετοχών της στην ZEUS+ΔION. Από 100% που είχε το 2014 πλέον έχει το 34,11%. Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί πως ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος έχει δηλώσει ότι δεν έχει πουλήσει ποσοστό από την επιχείρησή της. Ακόμη η Μ. Μητσοτάκη δηλώνει συμμετοχή σε αύξηση κεφαλαίου με 49.952,00 και με αγορά μετοχών της Α.Ε. από την ομόρρυθμη εταιρεία Μ. ΓΚΡΑΜΠΟΦΣΚΙ ΚΑΙ ΣΙΑ έναντι 15.564 ευρώ.

Η Μ. Μητσοτάκη δηλώνει το σπίτι στο Παρίσι (92 τ.μ. με πάρκινγκ και αποθήκη) μέσω της εταιρείας της PERSONAL VENTURES που συνέστησε με 9.500 ευρώ. Το «σπίτι του Βολταίρου» αγοράσθηκε με δάνειο αγνώστου ποσού ενώ δεν έχουν κατατεθεί οι αριθμοί του συμβολαίου αγοράς όπως απαιτείται.

Την ίδια ακριβώς έλλειψη παρουσιάζει και το σπίτι στο Λονδίνο. Είναι κατοικία 520 τ.μ. σε έκταση 2 στρ. που προέρχονται από κληρονομιά.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο