Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Λευκός καπνός» αναμένεται για τον SLA

Eurokinissi

Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο τα χρήματα που εξοικονομούνται για το 2018 από το spending review (320 εκ.), τα 240 εκ. από αυτά προορίζονται για κοινωνικές παροχές

Την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας (SLA) το ερχόμενο Σάββατο προέβλεψε πριν από λίγο ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος εξερχόμενος της συνάντησης με τους θεσμούς. Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι υπήρξε μερική συμφωνία στη σημερινή συνάντηση σε σχέση με του που θα κατευθυνθούν τα χρήματα που εξοικονομούνται για το 2018 από την επισκόπηση δαπανών (spending review) ύψους 320 εκ. ευρώ.

Το ίδιος στέλεχος σημείωσε ότι τα 240 εκ. θα πάνε σε κοινωνικές παροχές (επιδόματα) ωστόσο η οριστική καταγραφή θα γίνει αύριο σε συνάντηση που θα έχουν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου με τους θεσμούς παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ.Φωτίου.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι σε σχέση με τα υπόλοιπα 80 εκ. δεν απέκλεισε να αφορούν τη μη κατάργηση του παγώματος του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου ωστόσο ξεκαθάρισε ότι για το θέμα αυτό τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν το Σάββατο.

Από εκεί και πέρα, ο ίδιος τόνισε ότι συζητήθηκαν θέματα σε σχέση με τα χρηματοικονομικά, το ΤΧΣ αλλά και τα κόκκινα δάνεια (η σειρά που θα παίρνουν οι μισθωτοί για την αποπληρωμή των χρεών τους από επιχειρήσεις), αναφέροντας ότι για τα προηγούμενα υπήρξε συμφωνία.

Οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο με θέματα κοινωνικής πρόνοιας (10:30) και συντάξεων (11:30).

Στη συνέχεια το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

12.30- Δημοσιονομική διαχείριση
14.00- Αγορές προϊόντων
15.00- Ιδιωτικοποιήσεις
16.00- Ενέργεια
17.30- Μεταφορές

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η απειλή της Νέας Δεξιάς

Το πρόσφατο κοινό μανιφέστο της Λεπέν με τον Σαλβίνι ήταν μια κίνηση που έχει στόχο τις ευρωεκλογές, όπου η Νέα Δεξιά ετοιμάζεται να καταγράψει τη δυναμική της. Η Λεπέν και ο Σαλβίνι δεν είναι μόνοι...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο