Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.1°C21.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.5°C19.4°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C16.6°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.6°C
1 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C17.9°C
2 BF 52%
Οι δύο στόχοι της συκοφαντίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι δύο στόχοι της συκοφαντίας

Η τακτική είναι γνωστή από παλιά: πες - πες, κάτι θα μείνει. Παρά το γεγονός ότι στη Ν.Δ. γνωρίζουν πως ο “χαρτοπόλεμος” -είτε με απόρρητα έγγραφα, είτε με άλλα - περί τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία δεν αποδεικνύει κάτι επιλήψιμο, η αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζεται αύριο για τη “μητέρα των μαχών” στη Βουλή, έχοντας διττό στόχο: αφενός να μείνουν σκιές περί “οσμής σκανδάλου” στο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, αφετέρου να κερδίσουν μία μάχη στον “πόλεμο φθοράς” που έχει ξεκινήσει η οδός Πειραιώς σε βάρος της κυβέρνησης προκειμένου να “υποκαταστήσει” το αφήγημα περί “οικονομικής κατάρρευσης”, το οποίο διαψεύδεται καθημερινά και εν τοις πράγμασι.

Ακόμη, όμως, και σ’ αυτό τον πόλεμο συκοφαντίας, η αξιωματική αντιπολίτευση προσέρχεται στην αυριανή μάχη με... συγκεκριμένα “τραύματα”, καθώς για ακόμη μία φορά δεν δέχτηκαν όλα τα “γαλάζια” στελέχη να υπηρετήσουν τη “γραμμή Γεωργιάδη”: την περασμένη Τετάρτη, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσε στη Βουλή απόρρητα διαβαθμισμένα έγγραφα, ο προεδρεύων Ν. Κακλαμάνης τα σφράγισε σε έναν φάκελο και ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, ώστε τα εν λόγω έγγραφα να μη γίνουν... φέιγ βολάν στους διαδρόμους της Βουλής και από εκεί στις “πρόθυμες” εφημερίδες που διεκπεραιώνουν το συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ακολούθησε η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, που αποφάσισε ομοφώνως να σταλούν στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης τα εν λόγω έγγραφα και ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. εκφράστηκε θετικά για την υπεύθυνη στάση του Ν. Κακλαμάνη. Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδης κατηγορήθηκε πως είχε προσεγγίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής αξιώνοντας να δει τα συγκεκριμένα έγγραφα, αλλά με την ως άνω στάση η Ν.Δ. είχε “αδειάσει” τον αντιπρόεδρό της.

Αλλαγή γραμμής

Αυτά ώς το μεσημέρι της Πέμπτης. Με δεδομένη την “πίεση” των φίλιων προς τη Ν.Δ. ΜΜΕ, το Μοσχάτο... κατήγγειλε τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, κατηγορώντας τον πως εμπόδισε την πρόσβαση βουλευτών σε δημόσια έγγραφα. Με τον τρόπο αυτό, όμως, η Ν.Δ. “άδειασε” και τον Ν. Κακλαμάνη, αλλά και τον Κ. Τσιάρα. Το “άδειασμα”, όμως, επεστράφη: “Υπενθυμίζω, χωρίς σχόλιο, ότι η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων ήταν ομόφωνη” επισήμανε αυστηρά στη δημόσια τηλεόραση ο Ν. Κακλαμάνης. Ωστόσο, για ακόμη μία φορά, και παρά τις δύο γραμμές που εκδηλώθηκαν, είχε καταστεί σαφές ότι η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα με πρόεδρο τον Κυρ. Μητσοτάκη, στο οποίο στο τέλος “περνάει” πάντα η γραμμή του αντιπροέδρου Άδ. Γεωργιάδη.

Βίντεο, απειλές και κροκοδείλια δάκρυα

Με στόχο όχι μόνο να κλιμακώσει τον πόλεμο εντυπώσεων κατά της κυβέρνησης και του Π. Καμμένου, αλλά και να ξεπεράσει τα “τραύματα” της περασμένης εβδομάδας, η Ν.Δ. ετοιμάζεται για... ρεσιτάλ, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να έχει χαρακτηρίσει “καλοδεχούμενο” τον Αλ. Τσίπρα, παρ' ότι την περασμένη εβδομάδα είχε αντιταχθεί στο πρωθυπουργικό αίτημα να μετατεθεί η συζήτηση στη Βουλή ώστε να είναι παρών ο πρωθυπουργός. Από προχθές κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο ένα “βίντεο” της Ν.Δ. που φιλοτεχνεί εικόνα “σκανδάλου” για τη συγκεκριμένη υπόθεση, με την αξιωματική αντιπολίτευση να “ξεχνά” ότι η Σαουδική Αραβία που υπέγραψε την εν λόγω συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία του σήμερα ελάχιστη σχέση έχουν - σε ό,τι, τουλάχιστον, αφορά τους συσχετισμούς εντός του καθεστώτος.

Πέραν του βίντεο, η Μ. Σπυράκη έχει από προχθές “υποσχεθεί” νέες αποκαλύψεις αύριο στη Βουλή, ενώ η υποψία πως μπορεί η συμφωνία να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες έχει προκαλέσει στη Ν.Δ. και... κροκοδείλια δάκρυα για τα τυχόν διαφυγόντα έσοδα: “Για χάρη του μεσάζοντα Παπαδόπουλου και του κ. Καμμένου, η Ελλάδα φαίνεται πως χάνει 66 εκατ. ευρώ” υπογράμμισε προχθές ο αντιπρόεδρος Κ. Χατζηδάκης, ενώ στη διαπίστωση ότι “χάθηκαν έσοδα για τις Ένοπλες Δυνάμεις” κατέληξε και ο Γ. Κουμουτσάκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL