Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Παρουσία Τσίπρα τη Δευτέρα η επερώτηση της Ν.Δ. για τον Π. Καμμένο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρουσία Τσίπρα τη Δευτέρα η επερώτηση της Ν.Δ. για τον Π. Καμμένο

Παρουσία Τσίπρα θα διεξαχθεί τελικά η συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της Ν.Δ. προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον υπουργό Εξωτερικών, η οποία, αντί για σήμερα, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα. Η Διάσκεψη των Προέδρων έκανε δεκτό το αίτημα του πρωθυπουργού για αναβολή, προκειμένου να παρευρεθεί και να τοποθετηθεί, καθώς σήμερα και αύριο θα βρίσκεται στο Παρίσι, όπου μεταξύ άλλων θα συναντήσει τον Εμ. Μακρόν και εκπροσώπους σημαντικών επιχειρήσεων. Έντονα αρνητική ήταν η στάση της Ν.Δ., με το Μαξίμου να απαντά σε υψηλούς τόνους.

"Η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει εκ μέρους μου αναπάντητη", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη "ηθικό αυτουργό της συκοφαντίας". "Ελπίζω να έχει το πολιτικό σθένος να παρουσιαστεί στη διαδικασία ώστε να υποστηρίξει τα όσα ανυπόστατα έχει τόσες μέρες αναπαράξει η Ν.Δ. όσο και μεγάλη μερίδα του Τύπου", πρόσθεσε, καταλήγοντας: "Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Παρίσι - Βρυξέλλες

Ο πρωθυπουργός πετάει σήμερα για το Παρίσι καθώς θα παρευρεθεί σε δύο προγραμματισμένες τελετές βράβευσης, από το περιοδικό "Politique International" που τον τιμά με το βραβείο «Πολιτικού σθένους» αλλά και από τον Δικηγορικό Σύλλογο με το βραβείο «Προσήλωσης στο ευρωπαϊκό ιδεώδες». Την Παρασκευή θα δώσει το παρών στη σύνοδο κορυφής για την "Ανατολική Εταιρική Σχέση" στις Βρυξέλλες. "Η τιμή αυτή δεν αφορά φυσικά μόνο το πρόσωπό μου αλλά το σύνολο της χώρας, η οποία έχει επιδείξει τόσο σθένος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης όσο και προσήλωση στις ευρωπαϊκές αξίες και το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης", υπογραμμίζει ο Αλ. Τσίπρας.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα, ο Αλ. Τσίπρας θα συναντήσει το πρωί της Παρασκευής τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, με τον οποίο θα έχει πρόγευμα εργασίας στη γαλλική πρωτεύουσα, ενώ σήμερα το πρωί θα συμμετάσχει σε πρόγραμμα εργασίας στο Παρίσι όπου έχουν προσκληθεί και αναμένεται να μετάσχουν μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και της Γερουσίας της Γαλλίας. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι επιχειρηματικών κολοσσών, όπως η L'Οreal, η Nestle, η HSBC France, η Morgan Stanley και πολλές ακόμα.

Γραφική προπαγάνδα

"Παρ’ όλα αυτά, η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και μερίδα του Τύπου ενορχηστρώνει για άλλη μια φορά μια κωμική επιχείρηση παραπληροφόρησης στοχεύοντας να παρουσιάσει την προγραμματισμένη απουσία μου ως δήθεν απόδραση από τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κύριο Πάνο Καμμένο", επισήμανε ο πρωθυπουργός στην επιστολή του. Παρά το γεγονός, όπως τονίζει, ότι ουδέποτε πρωθυπουργός της χώρας έχει παρευρεθεί ή πολύ περισσότερο τοποθετηθεί σε διαδικασία επίκαιρης επερώτησης, "η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει εκ μέρους μου αναπάντητη".

"Ο πρωθυπουργός δεν είναι πλέον διατεθειμένος να ανέχεται τις συκοφαντίες και τις γραφικότητες", τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος, κάνοντας λόγο για "μια γραφική προπαγάνδα δημιουργίας εντυπώσεων" από τη Ν.Δ. και τα μέσα που την στηρίζουν "και καθορίζουν εδώ και καιρό την αντιπολιτευτική της τακτική".

"Θρασύδειλος Μητσοτάκης"

Στα... κεραμίδια βγήκαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία κάλεσε τον Νίκο Βούτση να σεβαστεί "την κοινοβουλευτική διαδικασία" και να μην κάνει δεκτό το αίτημα του πρωθυπουργού. "Αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του, ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στη Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε το θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο", ανέφερε με ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

"Το να ρίχνεις λάσπη για ανύπαρκτα σκάνδαλα μήπως και αλλάξεις τη συζήτηση από τις off shore σε παραδείσιες νήσους είναι θράσος. Το να μη δέχεσαι τη μετάθεση της συζήτησης στη Βουλή, μη τυχόν και αντιμετωπίσεις τον πρωθυπουργό, είναι δειλία. Ο συνδυασμός των δύο είναι το επίθετο που χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη: θρασύδειλος", ανέφεραν χθες κυβερνητικές πηγές.

"Θρασύδειλοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από non paper και έχουν εξαπατήσει τους πολίτες με τις κατά συρροή απάτες και αυταπάτες τους", απαντούσε η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ αργά το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή τη Δευτέρα "καλοδεχούμενη". "Αφού αισθάνθηκε τέτοια ανάγκη να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο, θα τον περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να απολογηθεί και αυτός για μια σκοτεινή υπόθεση, στην οποία εγείρονται μια σειρά από ερωτήματα". "Όπως το είχε πει και ο κ. Καμμένος, 'Μαζί με τον κ. Τσίπρα θα πάμε μέχρι το τέλος σφιχταγκαλιασμένοι'. Τους λέμε λοιπόν ότι το τέλος δεν αργεί, θα έρθει πολύ σύντομα και μαζί και οι δύο θα υποστούν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL