Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Η καταπολέμηση του τέρατος των ανισοτήτων από την αριστερή κυβέρνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η καταπολέμηση του τέρατος των ανισοτήτων από την αριστερή κυβέρνηση

Ευρωπαϊκό συνέδριο για τις ανισότητες διοργανώνει το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς σε συνεργασία με το Transform !Europe με τίτλο "Ανισότητες, νεοφιλελευθερισμός και ευρωπαϊκή ενοποίηση: Προοδευτικές απαντήσεις" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν σήμερα, στις 6 μ.μ., με εισαγωγή της Μ. Καραμεσίνη και ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη με θέμα "Καταπολεμώντας το τέρας των ανισοτήτων από θέση αριστερής κυβερνητικής ευθύνης". Το συνέδριο θα κλείσει το Σάββατο με παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

"Πλούτος - εισόδημα - φορολογία" είναι το κεντρικό θέμα της αυριανής συνεδρίας, στην οποία συμμετέχουν οι Θ. Μητράκος, Τζέρεμι Λίμαν, Βίμερ Σάλβερντα υπό τον συντονισμό της Μ. Φραγκάκη.

Την Παρασκευή, η πρώτη συνεδρία αφορά τις "Εργασιακές σχέσεις, ανεργία και ανισότητες στην αγορά εργασίας", με την Έφη Αχτσιόγλου, τον Γκέρχαρντ Μπος και την Τζιλ Ρούμπερι. Συντονίζει ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Ν. Ηλιόπουλος. Στη δεύτερη συνεδρία συμμετέχουν η Αριστέα Κουκιαδάκη και η Κωνσταντίνα Κούνεβα, για τις συλλογικές συμβάσεις και την πρόταση της Αριστεράς για τις εργασιακές σχέσεις. Συντονίζει η Νατάσα Θεοδωρακοπούλου.

Το Σάββατο 25.11 το κεντρικό θέμα είναι "Νεολαία, φύλο, μετανάστευση και διαγενεακές/ενδογενεακές ανισότητες", με τους Μιχάλη Βακαλούλη, Πάολα Βίλα, Νίκο Παΐζη, Δημήτρη Παρσάνογλου. Συντονίζει ο γραμματέας του Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονας Σχινάς - Παπαδόπουλος.

Στην επόμενη συνεδρία συμμετέχουν η Άννα Βουγιούκα και η Ελένη Σπαθανά σχετικά με τις έμφυλες διακρίσεις, τις πολιτικές μετανάστευσης και ασύλου και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Συντονίζει ο Πάνος Λάμπρου.

"Νεοφιλελευθερισμός, κράτος πρόνοιας και ανισότητες" είναι το θέμα της έκτης συνεδρίας, με τη συμμετοχή των Δ. Παπαδημούλη, Δ. Γράβαρη και της Ράζα Βέρνερ. Συντονίζει ο επικεφαλής του τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπουρνούς.

Στην τελευταία συνεδρία, οι Ραφαέλ Μουνόζ Ντε Μπουστίγιο, Χρίστος Παπαθεοδώρου, Άννα-Μαρία Σιμονάτσι και Θεανώ Φωτίου μιλούν για τις "Ανισότητες και μεσαίες τάξεις στη νότια Ευρώπη". Συντονίζει η γενική γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του ΥΠΟΙΚ Έλενα Παπαδοπούλου.

Το συνέδριο ολοκληρώνεται το απόγευμα του Σαββάτου με στρογγυλό τραπέζι που θα συζητήσει με θέμα "Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ενδοευρωπαϊκές ανισότητες, βιώσιμη και ισομερής ανάπτυξη". Συμμετέχουν οι Σκα Κέλερ, Βάλτερ Μπάιερ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γκάμπι Τσίμερ, με συντονίστρια τη Μ. Καραμεσίνη. Τις εργασίες κλείνει στις 7.30 μ.μ. ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL