Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.1°C
4 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
4 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C22.2°C
5 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
3 BF 26%
Μ. Μπαλαούρας: Η κυβέρνηση δείχνει μεροληψία προς τους πληγέντες της κρίσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Μπαλαούρας: Η κυβέρνηση δείχνει μεροληψία προς τους πληγέντες της κρίσης

Το πλεόνασμα θα το πάρει κόσμος που υποφέρει και τα χρήματα αυτά θα του δώσουν μια ανάσα είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας που μίλησε Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη και εξήγησε τις πηγές από τις οποίες προέκυψε το ποσό για το κοινωνικό μέρισμα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης για τη στήριξη των πληγέντων της κοινωνίας από την κρίση και αυτή είναι μια μεροληψία για τους πιο αδύναμους της κοινωνίας, όπως σημείωσε.

Αναφέρθηκε και στην υπογραφή του μνημονίου από την κυβέρνηση και εξήγησε ότι αυτό είναι μια ήττα, αφού δεν επέτρεψε οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης να γίνουν πράξη εντούτοις τόνισε ότι «είναι καλύτερο το δικό μας μνημόνιο» από τα προηγούμενα.

Ο Μ. Μπαλαούρας εξήγησε ότι το ποσό του μερίσματος προήλθε από δύο πηγές με πρώτη την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων (λίστες φοροφυγάδων) καθώς έγινε διασταύρωση των στοιχείων.

Εξήγησε δε ότι αυτό επιτεύχθηκε με πολύ κόπο αφού όταν ανέλαβε η κυβέρνηση το σύστημα που βρήκε ήταν αδυσώπητα εχθρικό και ανεπαρκέστατο για τέτοιους ελέγχους. Μάλιστα τόνισε ότι το ΙΚΑ δεν έχει κοινή πλατφόρμα ηλεκτρονική καθώς τα μισά στοιχεία είναι στη Siemens και τα άλλα στην Intrasoft με αποτέλεσμα οι εταιρίες να μην επιτρέπουν τη συνένωση των δεδομένων για να είναι πιο χρηστική η διαχείριση τους.

Δεύτερη πηγή για το πλεόνασμα προήλθε από τον ΕΦΚΑ λόγω της αύξησης της απασχόλησης καθώς η ανεργία έπεσε κάτω από το ένα εκατομμύριο και αυτό είναι κάτι σημαντικό - αλλά δεν πανηγυρίζουμε καθώς παραμένει πολύ μεγάλο το ποσοστό - αλλά έτσι εξασφαλίστηκε το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, σημείωσε ο Μ. Μπαλαούρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL