Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
"Το μέρισμα είναι κίνηση δικαιοσύνης που δεν καταλαβαίνουν οι πορφυρογέννητοι" (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Το μέρισμα είναι κίνηση δικαιοσύνης που δεν καταλαβαίνουν οι πορφυρογέννητοι" (Video)

«Κάποιοι πορφυρογέννητοι δεν ξέρουν και δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει αυτή η ενίσχυση των 400, 500, 700, 900 ευρώ. Για αυτούς τους πορφυρογέννητους τόσο κοστίζουν τα χαρτόσημα για τις εταιρείες τους στις φορολογικούς παραδείσους.

Όμως σήμερα είναι ώρα να μπει μπροστά η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία για την οποία αγωνιζόμαστε, ματώνουμε και εκπροσωπούμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μία κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης» την οποία «κάποιους τους βολεύει να την αναγιγνώσκουν ως επικοινωνιακό τέχνασμα. Αυτό όμως θα το πουν οι πολίτες που θα λάβουν την ενίσχυση».

Από την παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα δεν έλειψαν οι αναφορές στα Paradise Papers και στην υποστήριξη που παρείχε ο Αδ. Γεωργιάδης στους φοροαποφεύγοντες κατόχους offshore. «Θεωρείτε ότι η φοροδιαφυγή είναι και νόμιμη και ηθική», είπε και πρόσθεσε ότι «είναι προκλητικό να μας κουνάτε το δάκτυλο εσείς που έως πρόσφατα ήσασταν στα κυβερνητικά έδρανα. Πήρατε μέτρα 65 δις εκ των οποίων τα 30 δις ήταν φόροι και σήμερα πήρατε την ρομφαία και ξιφουλκείτε εναντίον της υπερβολικής φορολόγησης. Και έχετε το θράσος να υπερασπίζεστε όσους πονηρούς και πονηρές έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό με offahore για να μην πληρώνουν φόρους».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι η ηγεσία της ΝΔ «στέλνει φίλους και συμβούλους για να δυσφημήσουν την οικονομία στο εξωτερικό. Δεν θα το καταφέρετε. Αντί να είστε επικίνδυνοι για την χώρα μάλλον καταντάτε γραφικοί και αυτό είναι το μεγαλύτερο δυστύχημα».

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τα ΜΜΕ που «επιτίθενται λυσσασμένα με ψεύτικα στοιχεία». «Λένε για μείωση δαπανών στην υγεία ενώ ανοίγουμε νοσοκομεία. Λένε για στάση πληρωμών σε συντάξεις και εφάπαξ ενώ έχουμε δώσει 521.000 συντάξεις και εφάπαξ. Λένε ότι δεν εκτελούμε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Εδώ εκτός από ψεύτες είστε και άσχετοι διότι το ΠΔΕ είναι δημοσιονομικά ουδέτερο», τόνισε.

«Η απόδοση των παράνομων εισφορών στους συνταξιούχους αποτελεί μία πράξη δικαιοσύνης και δείχνει την κοινωνική μεροληψία του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των αδυνάμων», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι «ένώ 3,5 συμπολίτες χάρηκαν υπάρχουν ορισμένοι που έχουν στεναχωρηθεί πολύ που η οικονομία ανακάμπτει και μπορούμε να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους. Και έβαλαν πλερέζες».

Κατηγόρησε τη ΝΔ για «δημολαϊκισμό» στο θέμα της μείωσης των φόρων καθώς «ο Κ. Μητσοτάκης στο εξωτερικό δεν λέει ούτε μία κουβέντα για αμφισβήτηση της συμφωνίας. Πείτε μας λοιπόν που θα βρείτε την δυνατότητα να μειώσετε φόρους. Θα μειώνατε τις ανελαστικές δαπάνες σε μισθούς, συντάξεις, υγεία και παιδεία. Δημολαϊκίζετε. Ο μεγαλύτερος λαϊκισμός είναι να ξορκίζεις αυτό που σχεδιάζεις να κάνεις».

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των πλημμυροπαθών της δυτικής Αττικής υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε μία αντιπολίτευση που μέχρι χθες έκανε αντιπολίτευση της φωτιάς και της πυρκαγιάς και σήμερα κάνει της πλημμύρας και της καταστροφής».

«Είναι άχαρο και άθλιο πάνω στον πόνο και την καταστροφή να προσπαθούν ορισμένοι να εξάγουν πολιτική υπεραξία. Όσοι πήραν το λόγο, κυρίως από τη ΝΔ, δεν έδειξαν καμία φειδώ. Άκουσα τον Κ. Μητσοτάκη να δηλώνει τη μέρα της καταστροφής ότι έχουν συντελεστεί διαχρονικά εγκλήματα και μετά από 24 ώρες να ξεχνά τι έχει πει και να επιτίθεται στην κυβέρνηση και την περιφερειάρχη ακολουθώντας το τέμπο που ορίζουν στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ μέσα ενημέρωσης διαμορφώνουν την αντιπολιτευτική της τακτική ανάλογα με το πρωτοσέλιδο που έχουν», τόνισε.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL