Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C22.6°C
5 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C19.3°C
4 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.7°C
2 BF 37%
Από τον Κουφοντίνα στον Καμμένο, με φόντο την αμηχανία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από τον Κουφοντίνα στον Καμμένο, με φόντο την αμηχανία

Σε αναζήτηση ατζέντας βρίσκεται για ακόμη μια φορά ο Κυρ. Μητσοτάκης, καθώς πολλοί στην αξιωματική αντιπολίτευση αντιλαμβάνονται πως, εν όψει του νέου τοπίου που διαμορφώνεται στην κοινωνία και την οικονομία, η Ν.Δ. πρέπει να προβάλλει το δικό της μήνυμα και όχι απλώς να “κρεμιέται” από κάθε θέμα της επικαιρότητας προκειμένου να πολώνει το πολιτικό κλίμα με στόχο την κυβέρνηση.

Πριν από μία εβδομάδα, η Ν.Δ. πόνταρε πολιτικά στη 48ωρη άδεια του Δ. Κουφοντίνα προκειμένου να “εκθέσει” την κυβέρνηση στα μάτια των “φιλήσυχων” πολιτών (των λεγόμενων “νοικοκυραίων”) και να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από τα Paradise Papers και την εμπλοκή της Μαρ. Μητσοτάκη σ’ αυτά. Όμως, υπήρξε ένα πρόβλημα: οι 48 ώρες κράτησαν... ακριβώς τόσο: 48 ώρες.

Με το όπλο παρά πόδα

Η θεομηνία στη δυτική Αττική προσέλαβε τόσο τραγικές διαστάσεις, ώστε ακόμη και η Ν.Δ. δεν θέλησε να ασκήσει μικροκομματική κριτική πάνω στους νεκρούς και στις λάσπες. Πέραν του Κυρ. Μητσοτάκη, που, κατά πληροφορίες, δέχθηκε πιέσεις από πολύ στενούς συνεργάτες και πολιτικά στελέχη να αποφύγει τις κραυγές, ακόμη και “γαλάζιοι” παράγοντες που συνηθίζουν τις “κραυγές”, όπως ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδης, περιέργως συγκρατούνταν ώς την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές. Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Ν.Δ. και προσωπικά ο Κυρ. Μητσοτάκης περιμένουν με το όπλο παρά πόδα να καταστεί διαχειρίσιμη η κρίση στην Αττική, ώστε να αρχίσουν να εξαπολύουν “μύδρους” κατά της κυβέρνησης, αλλά και της περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου. Τον τόνο, άλλωστε, δίνουν από προχθές φιλικά προσκείμενα στη Ν.Δ. ΜΜΕ, που ασκούνται στα fake news (μτφ. ψευδείς ειδήσεις), “ανακαλύπτοντας” ξεχασμένες μελέτες σε συρτάρια, δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ και άλλα ηχηρά παρόμοια.

Επενδύοντας στη Βουλή

Παράλληλα με την όξυνση της στάσης της Ν.Δ. για το θέμα των πλημμυρών στη δυτική Αττική, στην οδό Πειραιώς επενδύουν στην κοινοβουλευτική συζήτηση αυτής της εβδομάδας σχετικά με τη διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση στρατιωτικών βλημάτων. Κατά την περασμένη εβδομάδα, ο αρμόδιος τομεάρχης Βασ. Κικίλιας αναπαρήγε διαρκώς δημοσιεύματα για τον παρουσιαζόμενο ως “μεσάζοντα” Βασ. Παπαδόπουλο, καίτοι η “Αυγή” προ δύο εβδομάδων παρουσίασε το έγγραφο με το οποίο το Ριάντ διαβεβαίωνε την Αθήνα ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας για να διεκπεραιώσει τη συμφωνία και την εξαγωγή. Το θέμα, βεβαίως, για τη Ν.Δ. δεν είναι ούτε τα βλήματα, ούτε ο ρόλος του Βασ. Παπαδόπουλου, ούτε καν η διακρατική συμφωνία Αθηνών - Ριάντ. Το θέμα είναι η προσωπική στοχοποίηση του Π. Καμμένου, εν μέρει για να καλυφθεί η έλλειψη “θετικής ατζέντας” εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κυρίως με στόχο την ευστάθεια της ίδιας της κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL