Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Αλ. Τσίπρας: Η εξέγερση του Νοέμβρη εξακολουθεί να φωτίζει τους κοινωνικούς αγώνες του σήμερα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας: Η εξέγερση του Νοέμβρη εξακολουθεί να φωτίζει τους κοινωνικούς αγώνες του σήμερα

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου υπήρξε η κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης και μια από τις πιο λαμπρές σελίδες των δημοκρατικών αγώνων του λαού μας. Ήταν μια εξέγερση μαζική και ενωτική, η αιματηρή καταστολή της οποίας στέρησε την Χούντα από κάθε έρεισμα και έβαλε τα θεμέλια για την κατάρρευσή του δικτατορικού καθεστώτος» αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

«Από τον πρώτο χρόνο της Μεταπολίτευσης, η επέτειος του Πολυτεχνείου πήρε τον χαρακτήρα μιας αγωνιστικής κινητοποίησης με παλλαϊκά χαρακτηριστικά. Και παρ όλο που πολλοί θα ήθελαν –και προσπάθησαν- να σβηστεί αυτή η ιστορία από την συλλογική μνήμη,  η 17η Νοέμβρη παραμένει εδώ και 44 χρόνια μια ζωντανή εκδήλωση τιμής και μνήμης, συνδεδεμένη πάντα με τα δημοκρατικά αιτήματα της κάθε εποχής.       

Τέτοια αιτήματα είναι σήμερα η εμπέδωση και διεύρυνση της δημοκρατίας στην χώρα, η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας, που περιορίστηκε ασφυκτικά τα τελευταία χρόνια από το καθεστώς της επιτροπείας, η περιθωριοποίηση του φασισμού, του ρατσισμού, και του ακροδεξιού λαϊκισμού, το δικαίωμα όλων, και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, στην μόρφωση, την δουλειά και την αξιοπρέπεια» τονίζει ο πρωθυπουργός και συμπληρώνει:

«Η εξέγερση του Νοέμβρη εξακολουθεί να εγείρει συνειδήσεις και να φωτίζει τους κοινωνικούς αγώνες του σήμερα. Τους αγώνες για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη».  

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/931518056693682182?ref_src=twsrc^tfw

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL