Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Συνάντηση Δημ. Παπαδημούλη με τον Προέδρο του Λαϊκού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Κίνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση Δημ. Παπαδημούλη με τον Προέδρο του Λαϊκού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Κίνας

Η σημαντική πρόοδος των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Κίνας για τη δημιουργία μιας συνεργασίας παγκόσμιας σημασίας προς το αμοιβαίο όφελος των λαών της Ευρώπης και της Κίνας, υπογραμμίστηκε στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Στρασβούργο ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με τον πρόεδρο του Λαϊκού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Κίνας, πρέσβη, Χάιλονγκ Βου (Hailong Wu).

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα επιχειρηματικότητας, επενδύσεων, κλιματικής αλλαγής και περιβάλλοντος, εμπορίου, πολιτισμού και έρευνας, ενώ επισημάνθηκε η ιδιαίτερη σημασία του γιγαντιαίου επενδυτικού προγράμματος «Μια Ζώνη Ένας Δρόμος» και των πρωτοβουλιών για το «Μπλε Έτος 2017 για την Ναυτιλία» και το «Έτος Τουρισμού 2018.

Και οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη για βιώσιμη ποιοτική ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας και του διαλόγου.

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στο εξαιρετικό κλίμα των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, λέγοντας ότι αποτελεί παράδειγμα διμερών σχέσεων αμοιβαίου οφέλους με συνεχώς αυξανόμενες προοπτικές ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο των θεσμικών αρμοδιοτήτων του, ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης θα επισκεφθεί την Κίνα ως επίσημος προσκεκλημένος του Εθνικού Λαϊκού Κοινοβουλίου της Κίνας τον Δεκέμβριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL