Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Οδύνη Βαρθολομαίου για τη θεομηνία στη Δυτική Αττική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οδύνη Βαρθολομαίου για τη θεομηνία στη Δυτική Αττική

Τα συλλυπητήριά του για τα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών και τη συμπάθεια και συμπαράστασή του προς τους πληγέντες της δυτικής Αττικής εξέφρασε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και με τηλεγράφημά του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη για τα θύματα και τις καταστροφές από τα ακραία φαινόμενα, στη Δυτική Αττική. Επίσης, ο κ.κ. Βαρθολομαίος, αναφέρεται στην κλιματική αλλαγή, εκφράζει την ανησυχία του για το μέλλον του πλανήτη, υπογραμμίζοντας ότι η καλή διαχείριση της κτίσης που δημιούργησε ο Θεός, αποβαίνει τελικά προς όφελος του επιστάτη αυτής, δηλαδή του ανθρώπου κάθε εποχής.

Στο τηλεγράφημά του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εκφράζει τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό των πληγέντων και εύχεται να περάσει γρήγορα αυτή η δοκιμασία για την Ελλάδα και με τις συντονισμένες προσπάθειες της Πολιτείας να επουλωθούν οι πληγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL