Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Ο "πολιτικός πρόσφυγας" Αλέξης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο "πολιτικός πρόσφυγας" Αλέξης

Στο άρμα του αντιμνημονιακού αγώνα της περιόδου 2010-2015, πέρα από τα εκατομμύρια των πολιτών που κατέκλυζαν τις πλατείες και τους δρόμους της χώρας διεκδικώντας την ανατροπή, ανέβηκαν και λίγοι, γνωστοί πολιτικοί διαδρομιστές του παλαιού καθεστώτος.

Προνοητικοί, έβλεπαν αυτό που έρχεται. Μεγαλόσχημοι παράγοντες, δικολάβοι που τα προηγούμενα χρόνια, τα χρόνια της υποθηκευμένης ευμάρειας, αποτελούσαν μέρος της εξουσίας, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους σε υπουργεία. Μέσα - έξω από τα πράγματα και πάντα με το αζημίωτο. Είδαν φως και συμπορεύτηκαν με το πολιτικό υποκείμενο που πρωταγωνιστούσε. Και μπήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα κουβαλώντας πελατεία και πραμάτεια βασισμένη στην αγωνία για επιβίωση χιλιάδων απόμαχων της δουλειάς, επένδυαν στο υπό κατάρρευση, πολυδαίδαλο, κατακερματισμένο, ταξικό και άδικο ασφαλιστικό σύστημα.

Ένιωθαν ότι η διαδρομή ήταν κάτι παραπάνω από εξασφαλισμένη.

Όταν έμειναν απ' έξω, μη μπορώντας να ξεπεράσουν και προσωπικά τους θέματα, που έχρηζαν δικαστικής διερεύνυσης, βρέθηκαν απέναντι. Και σήμερα όχι μόνο πετροβολούν, με επιχειρηματολογία δανεισμένη από την Ακροδεξιά, αλλά τη χρησιμοποιούν με στόχευση για να επιστρέψουν "ως πολιτικοί πρόσφυγες"... στη νέα "Κεντροαριστερά".

Διαβάζω σε δελτίο Τύπου υπό τον τίτλο "Οι πολίτες εγκαταλείπουν τη 'βρόμικη Αριστερά' ('dirty left')": "Με τις πολιτικές του τρίτου Μνημονίου στην πλήρη εξέλιξή τους και με αφορμή τις εκλογές στην Κεντροαριστερά, η σταδιακή αυτή αποχώρηση των 'πολιτικών' προσφύγων άρχισε να λαμβάνει τον χαρακτήρα της επιστροφής στη μητρική πολιτική οικογένεια. Οι πολίτες αρχίζουν και αναγνωρίζουν το αληθινό πρόσωπο των πολιτικών προσώπων του ΣΥΡΙΖΑ του 3%-4%, τα οποία αποδείχθηκαν (καθ' ομολογία πλέον όλων των Ευρωπαίων και των εκπροσώπων της τριαρχίας των δανειστών) ως τα πιο πιστά στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών".

Μάλιστα. Αναρωτιέμαι πώς την πάτησε έτσι με τον ΣΥΡΙΖΑ ένας τόσο έμπειρος πολιτικός παράγοντας όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος. Η διορατικότητά του, το πολιτικό του ένστικτο δεν τον βοήθησε τότε... Αλλά κατάφερε τουλάχιστον να μη λερωθεί ο Αλέξης... Και, σαν έτοιμος από καιρό, θέλει να προσφέρει από νέα θέση τις υπηρεσίες του στον ιερό αγώνα να πέσει η "βρόμικη Αριστερά". Επιστρέφοντας "στη μητρική πολιτική οικογένεια". Να του θυμίσουμε μόνο ότι εκει θα βρει όσους έβαλαν τα θεμέλια των Μνημονίων: Αυτόν που κατάργησε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τον κατώτατο μισθό οδηγώντας στο μισθολογικό καθεστώς των 360 ευρώ που σήμερα καταγγέλλει σε κάθε ευκαιρία. Είναι ο ίδιος, αν θυμάσαι, Αλέξη, που μετά πρόσφερε τις υπηρεσίες του για να ξεκινήσει η κατεδάφιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, πριν πάρει τη σκυτάλη ο ολετήρας Άδωνις... Πράγματι, έχει ενδιαφέρον μια τέτοια "καθαρή"επιστροφή... Στα μνημόνια που καταγγέλλεις, Αλέξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL