Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Παπαδημούλης: Μαύρη λίστα για τους φορολογικούς παραδείσους, "αύριο" κιόλας (Video)

Ο Δ. Παπαδημούλης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τα Paradise Papers: «Γερμανία και Ολλανδία, μπλόκαραν στο Συμβούλιο τις προτάσεις της Κομισιόν για τη φοροδιαφυγή»

«Έχουμε μια προκλητική φοροδιαφυγή της παγκόσμιας ελίτ, σε βάρος του 99,99% της κοινωνίας, των συνεπών φορολογουμένων, των εσόδων των κρατών-μελών, του κοινωνικού κράτους» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα «Paradise Papers - Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής», απευθυνόμενος στον αρμόδιο Επίτροπο για τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος εκπροσωπούσε την Επιτροπή, και στον αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μάατι Μάασικας, που εκπροσωπούσε το Συμβούλιο.

Και θέτω το ερώτημα: Γιατί μερικοί δημοσιογράφοι βρίσκουν περισσότερα στοιχεία από το Συμβούλιο -κύριε Μάστιγκας, από την Κομισιόν - κύριε Μοσκοβισί, ή από τα κράτη-μέλη; Τους δημοσιογράφους αυτούς πρέπει να προστατέψουμε ενισχύοντας την προστασία των whistlblowers.

Ως πότε θα αρκούμαστε στα λόγια και στα ευχολόγια;

Κύριε Μοσκοβισί, μετά τα Panama Papers, καταθέσατε κάποιες -ανεπαρκείς κατά τη γνώμη μου- προτάσεις, οι οποίες όμως και αυτές, μπλοκαρίστηκαν στο Συμβούλιο.  Δεν έγινε τίποτα! Γιατί οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Ολλανδίας, μαζί με άλλες, τις μπλόκαραν και αυτές!

Άρα, πρέπει να πάμε σε πράξεις. ‘Δίκαιο σύστημα φορολογίας’, κύριε  Μοσκοβισί, σημαίνει τα κέρδη να φορολογούνται εκεί που παράγονται. Και όχι με μηδενικούς συντελεστές σε φορολογικούς παραδείσους. Μαύρη λίστα για τους φορολογικούς παραδείσους, ‘αύριο’ - στις αρχές Δεκεμβρίου. Φορολογική εναρμόνιση και διεθνή συνεργασία και αυστηρές κυρώσεις επιτέλους. Βαρεθήκαμε τα λόγια, θέλουμε αποτέλεσμα!» τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Δείτε όλα τα σχόλια