Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σταύρος Κοντονής στη Βουλή: Ο δολοφόνος της Δώρας βγήκε με διάταξη της δεκαετίας του 1950

Κόντρα με τον Άδ. Γεωργιάδη, που ζητά την κατάργηση καταργημένου νόμου!

Μετεξεταστέος στο μάθημα των fake news έμεινε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, εμμένοντας για δεύτερη ημέρα ότι ο δολοφόνος της εφοριακού απελευθερώθηκε με τον Νόμο Παρασκευόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. έκανε γκάφα fake news δείχνοντας (στον ΣΚΑΪ) με το κινητό του φωτογραφίες υπουργών με τον καταδικασμένο για εκβιασμό Παναγιώτη Μπαμπάτση, ενώ το εικονιζόμενο πρόσωπο δεν ήταν ο συνομιλητής του γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη!

Τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής όσο και ο πρ. υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος τόνισαν ότι η αποφυλάκιση έγινε με νόμο της Ν.Δ., καθώς είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής του για ναρκωτικά.

Ο Άδ. Γεωργιάδης, όπως και το Ποτάμι την Τετάρτη, ισχυρίστηκε ότι "ο παλιός νόμος απαιτεί απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Εάν δεν υπάρχει η σχετική απόφαση και βγήκε αυτόματα, τότε βγήκε με τον Νόμο Παρασκευόπουλου".

"Ας υποθέσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε έρθει στην κυβέρνηση και δεν είχαν έρθει οι δυο αποσυμφορητικοί νόμοι. Ο συγκεκριμένος καταδικασθείς θα είχε εξέλθει των φυλακών μετά το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Οποιοδήποτε όργανο ήταν αρμόδιο να αποφασίσει θα έκανε τη διαπίστωση ότι είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής και θα είχε αφεθεί ελεύθερος" απάντησε ο Στ. Κοντονής και υπογράμμισε ότι "αυτά τα προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας από το 1950. Αυτό είναι το δόλιο των ισχυρισμών σας".

"Η Ν.Δ. ζητά την κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου. Δεν ξέρετε ότι η διάταξη αυτή έχει τελειώσει την 31η Αυγούστου 2017 και τον Σεπτέμβριο ψηφίσαμε νέα διάταξη που έχει αρκετές διαφοροποιήσεις και βάζει ασφαλιστικές δικλείδες; Ζητά η Ν.Δ. την κατάργηση μιας διάταξης που έχει καταργηθεί; Ζείτε στο κοινοβούλιο; Πού βρισκόσαστε;" πρόσθεσε δηκτικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

"Στοχοποιούμαι"

"Η στοχοποίηση που επιχείρησε ο Άδ. Γεωργιάδης δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Εδώ και μέρες στοχοποιούμαι με τον πιο βίαιο τρόπο ως ο άνθρωπος που έχω βάψει τα χέρια μου με αίμα" υπογράμμισε ο Ν. Παρασκευόπουλος, προειδοποιώντας ότι "δεν είναι απλός λαϊκισμός, αλλά αξιόποινη συμπεριφορά συκοφαντικής δυσφήμισης". Υπενθύμισε ότι από το 2005 υπάρχουν αποσυμφορητικοί νόμοι και ο Στ. Κοντονής πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή θα πάψουν να ισχύουν. Μάλιστα, εκτίμησε πως "δεν θα χρειαστεί άλλος αποσυμφορητικός νόμος, γιατί υπάρχει και αύξηση των θέσεων στις φυλακές και γιατί έχει μειωθεί ο αριθμός των κρατουμένων, που είναι απολύτως διαχειρίσιμος".

"Οφείλετε να αναγνωρίσετε ότι έγιναν πραγματικές 'τραγωδίες' με τον Νόμο Παρασκευόπουλου. Έγιναν εγκλήματα και έχει έρθει η ώρα να ζητήσετε μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό" επέμεινε ο Άδ. Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό "τρομερό θεατρίνο με την καλή έννοια".

"Σπέρνετε τον φόβο, το δηλητήριο. Δεν θα περάσει. Η αλήθεια θα λάμψει" του απάντησε ο Στ. Κοντονής επισημαίνοντας την ακραία υποκρισία της Ν.Δ., ενώ ο Ν. Παρασκευόπουλος ανταπέδιδε τα πυρά στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. λέγοντας ότι "είναι μέγας θεατρίνος με την καλή την έννοια".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το κάρο της Ν.Δ. έχει κολλήσει στη λάσπη

Όσο μπαίνουμε στο φθινόπωρο, τόσο ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο που διαμορφώθηκε μετά τις 21 Αυγούστου και τη λήξη των προγραμμάτων. Η κυβέρνηση προχωράει στην υλοποίηση των εξαγγελιών της ξεκινώντας...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο