Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σταύρος Κοντονής στη Βουλή: Ο δολοφόνος της Δώρας βγήκε με διάταξη της δεκαετίας του 1950

Κόντρα με τον Άδ. Γεωργιάδη, που ζητά την κατάργηση καταργημένου νόμου!

Μετεξεταστέος στο μάθημα των fake news έμεινε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, εμμένοντας για δεύτερη ημέρα ότι ο δολοφόνος της εφοριακού απελευθερώθηκε με τον Νόμο Παρασκευόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. έκανε γκάφα fake news δείχνοντας (στον ΣΚΑΪ) με το κινητό του φωτογραφίες υπουργών με τον καταδικασμένο για εκβιασμό Παναγιώτη Μπαμπάτση, ενώ το εικονιζόμενο πρόσωπο δεν ήταν ο συνομιλητής του γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη!

Τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής όσο και ο πρ. υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος τόνισαν ότι η αποφυλάκιση έγινε με νόμο της Ν.Δ., καθώς είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής του για ναρκωτικά.

Ο Άδ. Γεωργιάδης, όπως και το Ποτάμι την Τετάρτη, ισχυρίστηκε ότι "ο παλιός νόμος απαιτεί απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Εάν δεν υπάρχει η σχετική απόφαση και βγήκε αυτόματα, τότε βγήκε με τον Νόμο Παρασκευόπουλου".

"Ας υποθέσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε έρθει στην κυβέρνηση και δεν είχαν έρθει οι δυο αποσυμφορητικοί νόμοι. Ο συγκεκριμένος καταδικασθείς θα είχε εξέλθει των φυλακών μετά το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Οποιοδήποτε όργανο ήταν αρμόδιο να αποφασίσει θα έκανε τη διαπίστωση ότι είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής και θα είχε αφεθεί ελεύθερος" απάντησε ο Στ. Κοντονής και υπογράμμισε ότι "αυτά τα προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας από το 1950. Αυτό είναι το δόλιο των ισχυρισμών σας".

"Η Ν.Δ. ζητά την κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου. Δεν ξέρετε ότι η διάταξη αυτή έχει τελειώσει την 31η Αυγούστου 2017 και τον Σεπτέμβριο ψηφίσαμε νέα διάταξη που έχει αρκετές διαφοροποιήσεις και βάζει ασφαλιστικές δικλείδες; Ζητά η Ν.Δ. την κατάργηση μιας διάταξης που έχει καταργηθεί; Ζείτε στο κοινοβούλιο; Πού βρισκόσαστε;" πρόσθεσε δηκτικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

"Στοχοποιούμαι"

"Η στοχοποίηση που επιχείρησε ο Άδ. Γεωργιάδης δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Εδώ και μέρες στοχοποιούμαι με τον πιο βίαιο τρόπο ως ο άνθρωπος που έχω βάψει τα χέρια μου με αίμα" υπογράμμισε ο Ν. Παρασκευόπουλος, προειδοποιώντας ότι "δεν είναι απλός λαϊκισμός, αλλά αξιόποινη συμπεριφορά συκοφαντικής δυσφήμισης". Υπενθύμισε ότι από το 2005 υπάρχουν αποσυμφορητικοί νόμοι και ο Στ. Κοντονής πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή θα πάψουν να ισχύουν. Μάλιστα, εκτίμησε πως "δεν θα χρειαστεί άλλος αποσυμφορητικός νόμος, γιατί υπάρχει και αύξηση των θέσεων στις φυλακές και γιατί έχει μειωθεί ο αριθμός των κρατουμένων, που είναι απολύτως διαχειρίσιμος".

"Οφείλετε να αναγνωρίσετε ότι έγιναν πραγματικές 'τραγωδίες' με τον Νόμο Παρασκευόπουλου. Έγιναν εγκλήματα και έχει έρθει η ώρα να ζητήσετε μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό" επέμεινε ο Άδ. Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό "τρομερό θεατρίνο με την καλή έννοια".

"Σπέρνετε τον φόβο, το δηλητήριο. Δεν θα περάσει. Η αλήθεια θα λάμψει" του απάντησε ο Στ. Κοντονής επισημαίνοντας την ακραία υποκρισία της Ν.Δ., ενώ ο Ν. Παρασκευόπουλος ανταπέδιδε τα πυρά στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. λέγοντας ότι "είναι μέγας θεατρίνος με την καλή την έννοια".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ποιες Πρέσπες; Οι συντάξεις είναι το θέμα του

Απλή λογική: Αν ο Κ. Μητσοτάκης πιστεύει στα σοβαρά ότι η κυβέρνηση παζάρεψε το μακεδονικό με τις συντάξεις, προφανώς θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να λυθεί το μακεδονικό εις βάρος της Ελλάδας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο