Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Οργανωνόμαστε για την επόμενη τετραετία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Οργανωνόμαστε για την επόμενη τετραετία

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης μετά την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 αλλά κι την προοπτική επόμενης κυβερνητικής θητείας συζήτησαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία προχώρησε και σε απολογισμό των μέχρι τώρα πεπραγμένων της. "Οργανωνόμαστε για την επόμενη τετραετία", ακούστηκε στο τέλος της συνεδρίασης, αποτυπώνοντας την κουβέντα που ολοκληρώθηκε το λίγο μετά τις 4  μ.μ.. Πολλοί από τους 35 βουλευτές και υπουργούς που τοποθετήθηκαν έκαναν λόγο για 2+4 χρόνια κυβερνητικού έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπογραμμίστηκε η θετική πορεία των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και για την προοπτική περαιτέρω βελτίωσης της οικονομίας, με όλους σχεδόν τους ομιλητές και τις ομιλήτριες να τονίζουν την ανάγκη η οικονομική ανάκαμψη να αποτυπωθεί και στην κοινωνία που έχει πληρώσει το βάρος της κρίσης.  

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη γραμματέα της ΚΟ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, όπως και από τον διευθυντή της ΚΟ Κώστα Ζαχαριαδη, η συνεδρίαση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και εκφράστηκε λελογισμένη αισιοδοξία από τους βουλευτές, οι οποίοι εκτίμησαν πως η ισορροπία και η καλυτέρευση της οικονομίας, θα αποτυπωθεί στην κοινωνία. Πηγές της Κ.Ο. ανέφεραν ότι έγινε λόγος και για την  προσπάθεια που γίνεται να βγει η χώρα από την πλήρη επιτροπεία, να καλυτερεύσουν τα οικονομικά στοιχεία για να μπορέσει σταδιακά να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς προβλήματα και εντός χρονοδιαγράμματος, τόνισαν η Α. Θεοπεφτάτου και ο Κ. Ζαχαριάδης, και πλέον ο στόχος παραμένει η λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Ειδικά σε αυτόν το στόχο, όπως εξηγούσαν, σημαντικό κομμάτι πιστώνεται στα περιφερειακά συνέδρια, καθώς συνεργάζονται άψογα κυβέρνηση- τοπικοί βουλευτές- αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού αλλά και το σύνολο των φορέων ώστε να αντιμετωπιστούν τα εκάστοτε προβλήματα.

Οι βουλευτές μετέφεραν τα προβλήματα που υπάρχουν στις περιφέρειες τους, με πολλούς να επικεντρώνονται στην αύξηση των προσφυγικών ροών αλλά και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ιδιαιτέρως θετικά αποτιμήθηκε η διαδικασία των περιφερειακών συνεδρίων, ενώ έγιναν αναφορές στην θετική αποτύπωση νομοθετικών πρωτοβουλιών όπως ο εξωδικαστικός μηχανισμός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL