Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ πλήρωσε τις προσλήψεις Γεωργιάδη με χορηγίες χωρίς σύμβαση!

Στην Επιτροπή κατέθεσε η Κατερίνα Πολύζου, υπεύθυνη Οικονομικής Διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ν.Δ. και "σύστημα ΚΕΕΛΠΝΟ" δεν θέλουν καταθέσεις μαρτύρων

Από χορηγίες για τις οποίες δεν υπάρχουν συμβάσεις πληρώθηκαν οι 23 προσλήψεις ημετέρων στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί Γεωργιάδη, όπως αποκάλυψε η υπεύθυνη του Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ Κατερίνα Πολύζου καταθέτοντας χθες στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία.

Όμως και χθες η Εξεταστική βρέθηκε αντιμέτωπη με την προσπάθεια του "συστήματος ΚΕΕΛΠΝΟ", με την επικοινωνιακή χορηγία της Ν.Δ. να μην ελεγχθούν τα έργα και οι ημέρες Άδωνι Γεωργιάδη. Η Κ. Πολύζου ήταν το τρίτο στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ που ήρθε με πρόθεση να μην καταθέσει για τις 23 προσλήψεις που έγιναν επί Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα:

α) Η Κ. Πολύζου δήλωσε χθες ότι έχει το δικαίωμα της σιωπής επειδή για την περίοδο 2008 - 2015 υπάρχει προκαταρκτική εξέταση και ως υπεύθυνη του τμήματος ενδεχομένως να κληθεί σε αυτή, ενώ έχει καταθέσει ανωμοτί σε προκαταρκτική εξέταση για την περίοδο 2012 - 2014.

β) Ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θόδωρος Παπαδημητρίου, που διώκεται για κακούργημα, για δεύτερη φορά αρνήθηκε χθες να παραστεί στην Εξεταστική, με τη δικαιολογία ότι αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα από αυτοκινητικό ατύχημα. Όπως είπε η δικηγόρος του στην Εξεταστική, χωρίς να καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία, "του είναι απαγορευτικό ιατρικά να υποβληθεί σε οποιαδήποτε στρεσογόνο διαδικασία"... Επισημαίνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Θ. Παπαδημητρίου ήταν αυτοπροσώπως στη Βουλή για να παραδώσει υπόμνημα (στο οποίο δεν επικαλείτο ιατρική αδυναμία να καταθέσει). Η Εξεταστική αποφάσισε να περιμένει έως την Παρασκευή την αποστολή ιατρικής γνωμάτευσης, αλλιώς θα διαταχθεί η προσαγωγή του.

γ) Η Ελένη Τσάγκαρη, που είναι στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ, είχε απειλήσει εγγράφως τους βουλευτές ότι, εφόσον ελέγξουν τα σκάνδαλα, κινδυνεύουν με αυτόφωρη σύλληψη για εσχάτη προδοσία και κατάλυση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών.

Επί της ουσίας η Κ. Πολύζου αποκάλυψε ότι οι 23 προσλήψεις ημετέρων Γεωργιάδη έγιναν από χορηγίες χωρίς να υπάρχουν συμβάσεις! Και μάλιστα από χορηγίες του ΟΠΑΠ του 2007 και του 2008 (!) και όχι της Estee Lauder, όπως ισχυρίζονταν έως τώρα τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι χορηγίες του ΟΠΑΠ αφορούσαν δράσεις κοινωνικού εθελοντισμού, 350.000 ευρώ για καταπολέμηση της κατάθλιψης και 400.000 ευρώ για εκστρατεία κατά του καρκίνου. Η Κ. Πολύζου ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα αυτά έμειναν αδιάθετα και έτσι έπειτα από επτά χρόνια διατέθηκαν για τις προσλήψεις που ήθελε ο τότε υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης.

Μάλιστα, η μάρτυρας αποκάλυψε ότι δεν υπάρχουν συμβάσεις μεταξύ ΟΠΑΠ - ΚΕΕΛΠΝΟ για τις χορηγίες. Ο Αντ. Μπαλωμενάκης τη ρώτησε: "Δεν χρειαζόταν σύμβαση; "Σας δίνω τόσα χρήματα για να τα κάνετε αυτό. Αυτό θέλουμε". "Όχι, δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει σύμβαση" παραδέχθηκε η Κ. Πολύζου.

Πίεση στη μάρτυρα

Η χθεσινή συνεδρίαση διακόπηκε δύο φορές λόγω της άρνησης της Κ. Πολύζου να καταθέσει. Την προσπάθειά της συνηγόρησε η Ν.Δ. Είναι ενδεικτικό ότι όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας της επισήμανε ότι δεν έχει υπογράψει τις προσλήψεις Γεωργιάδη, βουλευτής της Ν.Δ. σχολίασε: "Τις έχει πληρώσει όμως". Και τότε η Κ. Πολύζου θυμήθηκε ότι έχει υπογράψει για να πληρωθούν! "Εκ προοιμίου σιωπή και άρνηση δεν δέχομαι" προειδοποίησε τη μάρτυρα ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία να σχολιάζει πως "είναι εντυπωσιακή η προσπάθεια της Ν.Δ. να πείσει τη μάρτυρα ότι πρέπει να σιωπήσει".

Αποχώρηση Ν.Δ.

Πάντως, μετά την πίεση που ασκήθηκε, η Κ. Πολύζου άρχισε να απαντά σε ερωτήσεις. Έτσι, η Ν.Δ. έψαχνε την ευκαιρία να δημιουργήσει εντυπώσεις. Και τη βρήκε αποχωρώντας από τη συνεδρίαση. Ο βουλευτής Νότης Μηταράκης ρώτησε τη μάρτυρα για τις προσλήψεις που έγιναν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ μετά το 2014 - περίοδο που δεν ελέγχει η Εξεταστική. Όταν αντέδρασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: "Αποχωρώ γιατί τρομοκρατήσατε τη μάρτυρα και δεν με αφήσατε να ολοκληρώσω τις ερωτήσεις μου! Τρομοκρατήσατε τη μάρτυρα. Ήταν έτοιμη να απαντήσει και μετά την παρέμβαση άλλαξε γνώμη. Αυτό είναι τρομοκρατία μάρτυρα". Και ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς, απευθυνόμενος στον πρόεδρο, είπε ότι "θα καταγραφείτε ως ο χειρότερος πρόεδρος Επιτροπής. Σας το λέω με αγάπη".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ποιες Πρέσπες; Οι συντάξεις είναι το θέμα του

Απλή λογική: Αν ο Κ. Μητσοτάκης πιστεύει στα σοβαρά ότι η κυβέρνηση παζάρεψε το μακεδονικό με τις συντάξεις, προφανώς θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να λυθεί το μακεδονικό εις βάρος της Ελλάδας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο