Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
"Πλατφόρμα" Μεϊμαράκη κατά ακραίων και δεξιάς στροφής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Πλατφόρμα" Μεϊμαράκη κατά ακραίων και δεξιάς στροφής

Σε “ανοιχτή πληγή” μετατρέπεται για τη Ν.Δ. η δεξιά στροφή της, καθώς, ενόψει του προγραμματικού συνεδρίου του κόμματος στα μέσα Δεκεμβρίου, φουντώνει η συζήτηση για την ιδεολογική ταυτότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο πλαίσιο αυτό καταγράφεται η βαρυσήμαντη παρέμβαση του Ευ. Μεϊμαράκη υπέρ της “εθνικής συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα”, την ώρα που ο Κυρ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει “στροφή στην κοινωνία” με το σημερινό προσυνέδριο στα Γιάννενα.

Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας σε εκδήλωση στη μνήμη του πρώην ευρωβουλευτή Ν. Βακάλη στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους Ανδρ. Παπαμιμίκο και Απ. Τζιτζικώστα, φρόντισε να στείλει εύληπτα μηνύματα τόσο προς την ηγεσία της Ν.Δ. όσο και προς τους ακραίους του κόμματος. Τόνισε στην ομιλία του την ανάγκη διαλόγου και σύνθεσης και χαρακτήρισε “πυξίδα” τον “ριζοσπαστικό κοινωνικό φιλελευθερισμό με κέντρο τον άνθρωπο”. Ο Ευ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε με νόημα στην τελευταία περίοδο διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή λέγοντας ότι και τότε μπορεί κάποιοι “να παρεξηγούσαν όσους ζητούσαν εθνική συνεννόηση, όμως αυτή έφερε θετικά αποτελέσματα και δικαίωσε εκείνη την πολιτική”.

Μερικές μόλις ημέρες μετά τη διαγραφή της Κατ. Παπακώστα από την Κ.Ο. της Ν.Δ., ο Ευ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι “στον αγώνα που δίνουμε σήμερα δεν περισσεύει κανείς».

Σύνθεση, όχι περιχαράκωση

Επίσης, φωτογραφίζοντας εμφανώς τον διαρκώς “συνδεδεμένο” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Άδ. Γεωργιάδη, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. καταφέρθηκε εναντίον όλων όσοι “νομίζουν ότι κάνουν πολιτική ασχολούμενοι με το Διαδίκτυο”. «Κάποιοι νομίζουν ότι πολιτική κάνουν επειδή ασχολούνται με τα μικρά, με τα κουτσομπολιά, ενώ ο πολιτικός πρέπει να ασχολείται με τα μεγάλα, με τα σοβαρά. Σήμερα με την τεχνολογία, το Facebook και τα λοιπά νομίζουμε ότι μπορούμε να έχουμε ουσιαστικές πολιτικές παρεμβάσεις. Ε, δεν έχουμε. Έχουμε, πράγματι, πολιτικάντικες παρεμβάσεις, (...) εν τέλει κάποιοι επωφελούνται από την κρίση και ακούγονται οι λαϊκίστικες και οι ακραίες φωνές και οι συνετές φωνές δεν ακούγονται” είπε ο Ευ. Μεϊμαράκης. “Ο πολιτικός είναι αυτός ο οποίος θα προσπαθήσει να ενώσει, να συνθέσει και όχι να περιχαρακώνει τους Έλληνες” κατέληξε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος.

Άνοιγμα στο Κέντρο

Άλλωστε, επί της πολιτικής ουσίας, ο Ευ. Μεϊμαράκης διαφώνησε με τη δεξιά στροφή του κόμματος λέγοντας με νόημα πως δεν αρκεί “να μπορούμε να έχουμε μόνο τη σκληρή βάση του κόμματος, του όποιου κόμματος θα έπρεπε να σκέφτεται η κάθε πολιτική ηγεσία, αλλά θα έπρεπε να απευθυνθεί στις ευρύτερες μάζες, στον ευρύτερο κόσμο, ώστε να μπορέσουμε να τους πείσουμε ότι μπορούμε να κυβερνήσουμε, έτσι ώστε τελικά να γίνουμε η πλειοψηφική τάση στην κοινωνία και στο εκλογικό σώμα”.

Όψιμες ευαισθησίες

Εν τω μεταξύ, σήμερα στα Ιωάννινα διεξάγεται το τρίτο προσυνέδριο της Ν.Δ. με θέμα την ενίσχυση των εισοδημάτων της κοινωνίας, αλλά και το ασφαλιστικό. Σύμφωνα με “γαλάζιες” διαρροές, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε εξαγγελίες “κοινωνικού χαρακτήρα”, σε μία όψιμη προσπάθεια να δείξει την κοινωνική ευαισθησία του και να φιλοτεχνήσει “φιλολαϊκό” προφίλ. Στο πλαίσιο, μάλιστα, αυτό ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται, μεταξύ άλλων, να εξαγγείλει την παράδοση των φαρμάκων καρκινοπαθών και βαριά νοσούντων στο σπίτι. Πάντως οι πληροφορίες ότι θα αναφερθεί στην “υπόθεση Αυγενάκη”, αλλά και στις αποκαλύψεις που προέκυψαν χθες από τη δίκη της Siemens ελέγχονται ως ανακριβείς...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL