Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Κ.Γαβρόγλου για τα επεισόδια των Χρυσαυγιτών στην Θήρα: Να μας βρει όλους κατηγορηματικά αντίθετους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ.Γαβρόγλου για τα επεισόδια των Χρυσαυγιτών στην Θήρα: Να μας βρει όλους κατηγορηματικά αντίθετους

Φωτογραφία αρχείου

«Πρέπει να μας βρει όλους κατηγορηματικά αντίθετους» τόνισε ο Κ.Γαβρόγλου σχετικά με τα επεισόδια που προκάλεσαν Χρυσαυγίτες στην Θήρα όταν κι απαγόρευσαν την παρέλαση επειδή σημαιοφόρος ήταν ένας μαθητής αλβανικής καταγωγής.

Κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ο υπουργός Παιδείας σχολίασε αρνητικά τις αναφορές της Ν.Δ. σε κλίμα «ανομίας» στην ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε το περιστατικό κι υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κλίμα ανομίας, έγιναν χιλιάδες παρελάσεις το Σάββατο και έγινε ένα περιστατικό στη Σαντορίνη».

Παράλληλα, ο Κ.Γαβρόγλου κάλεσε τον Κ.Μητσοτάκη να σταματήσει τις αναφορές σε κλίμα ανομίας στα πανεπιστήμια με αφορμή πρόσφατα περιστατικά παραβατικότητας.

Ο υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι αυτός που «τρομοκρατεί τους πολίτες» καταλογίζοντάς του μάλιστα «απίστευτη άγνοια» για τα θέματα της εκπαίδευσης. Ο ίδιος σημείωσε ότι τα περιστατικά παραβατικότητας στα πανεπιστήμια είναι «απαράδεκτα» κι «υπονομεύουν την Δημοκρατία», παρατήρησε όμως ότι η παραβατικότητα πρέπει να αντιμετωπιστεί «με πολλαπλούς τρόπους», στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται ένα «αστυνομοκρατούμενο πανεπιστήμιο».

Ο Κ.Γαβρόγλου ενημέρωσε επίσης ότι το υπουργείο Παιδείας έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι διευθυντές σχολείων έχουν στείλει λάθος στοιχεία για τα κενά στα σχολεία. Ο Κ.Γαβρόγλου υπογράμμισε ότι το ΥΠΕΠΘ έχει καλύψει με 964 διορισμούς τα 1.071 εκπαιδευτικά κενά. Τόνισε όμως ότι «δεν πρόκειται να διορίσουμε ούτε έναν αν δεν είμαστε σίγουροι ότι πάει να κάνει την δουλειά του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL