Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για σήμερα

Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε αναφερόμενος στο σύνολο των έως τώρα διαπραγματεύσεων, ότι «είναι από τις πιο επιτυχημένες συναντήσεις»

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, καθώς η τελευταία ενότητα που αφορούσε τα δημοσιονομικά μεταφέρεται για αύριο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος «είναι από τις πιο επιτυμημένες συναντήσεις», αναφερόμενος στο σύνολο των έως τώρα διαπραγματεύσεων.

Το ίδιο στέλεχος παραδέχθηκε ότι δεν τα έχουν βρει οι δύο πλευρές ως προς την αρχιτεκτονική των οικογενειακών επιδομάτων, συμπληρώνοντας ότι αυτό το οποίο διακυβεύεται είναι το «εάν θα κατευθύνονται μόνο στους πολύ φτωχούς ή θα περιλαμβάνουν διευρυμένα κριτήρια». 

Επομένως υπάρχει μια διαφωνία ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια, η οποία αναμένεται να συζητηθεί ξανά.

Αύριο οι συζητήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από πολύ πρωί και να κρατήσουν μέχρι το μεσημέρι, καθώς οι επικεφαλής των θεσμών αναχωρούν την Παρασκευή.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις