Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Αλ. Χαρίτσης: Όπως όλα δείχνουν, η οικονομία γυρίζει σελίδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Χαρίτσης: Όπως όλα δείχνουν, η οικονομία γυρίζει σελίδα

«Ο δικός μας αναπτυξιακός σχεδιασμός στοχεύει να ωθήσει την οικονομία σε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο που θα αξιοποιεί τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της χώρας και θα αντιμετωπίζει τις δομικές παθογένειες που μας έφεραν μέχρι εδώ», υπογράμμισε κατά την ομιλία του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, στο 5ο Αναπτυξιακό Συνέδριο που διεξάγεται στα Ιωάννινα.

Ο αναπληρωτής υπουργός κατά την ομιλία στην συνεδρίαση με θέμα «Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις, Τουρισμός και Αναπτυξιακή Πολιτική», τόνισε πως τώρα είναι ανάγκη να γίνει το επόμενο βήμα, να συζητηθούν οι παρεμβάσεις και οι πολιτικές εκείνες, που θα οχυρώσουν την οικονομία και την κοινωνία, θα δημιουργήσουν ανάπτυξη βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη, ενώ επισήμανε , ότι η συζήτηση αυτή, ανοίγει με καλούς οιωνούς.

« Όπως όλα δείχνουν, η οικονομία γυρίζει σελίδα, μπαίνει πλέον σταθερά στην ανάπτυξη. Η οικονομία ανακάμπτει.

Όλοι οι οικονομικοί δείκτες καταγράφουν μία σταθερή αναπτυξιακή δυναμική που ενισχύεται μήνα με τον μήνα», υπογράμμισε ο Αλέξης Χαρίτσης και παρέθεσε, την στρατηγική της κυβέρνησης.

Ειδικότερα ανέφερε: .

Με βάση το οικονομικό και παραγωγικό προφίλ της Περιφέρειας , η στρατηγική μας στηρίζεται σε 3 πυλώνες:

-Επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία και αξιοποίηση του υψηλά μορφωμένου και καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η Περιφέρεια. Την αξιοποίηση του μεγάλου ερευνητικού έργου που γίνεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ και το Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου και τη σύνδεσή του με την παραγωγή.

-Τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής και του αγροδιατροφικού συμπλέγματος της Περιφέρειας.

-Την ενίσχυση του τουρισμού μέσα και από την αξιοποίηση της πολύ σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού κάλλους της Περιφέρειας.

Εξειδικεύοντας τους 3 πυλώνες, ο Αλέξης Χαρίτσης, επισήμανε μεταξύ άλλων, πως , η Ήπειρος καταγράφει σημαντικές επιδόσεις σε εθνικό επίπεδο για την Επιστήμη και Τεχνολογία, ενώ αποτελεί μία από τις Περιφέρειες, με το μεγαλύτερο αριθμό ερευνητών και απασχολουμένων σε τομείς έρευνας και καινοτομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL