Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.5°C26.6°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
20.2°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
19.8°C23.8°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
3 BF 36%
Συνάντηση Αλ.Τσίπρα με τον Κορεάτη ομόλογό του - Στο επίκεντρο η οικονομική αναβάθμιση της συνεργασίας των δύο χωρών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση Αλ.Τσίπρα με τον Κορεάτη ομόλογό του - Στο επίκεντρο η οικονομική αναβάθμιση της συνεργασίας των δύο χωρών

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κορεάτη ομόλογό του, Λι Νακ Γιον, στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία αναμένονται διευρυμένες συζητήσεις και γεύμα εργασίας μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Αφορμή για την επίσκεψη του Λι Νακ Γιον είναι η παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας, ενόψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (την Τρίτη θα παραβρεθεί στην Αρχαία Ολυμπία), ωστόσο η οικονομική συνεργασία βρίσκεται στο επίκεντρο της επίσκεψής του.

Υψηλή τεχνολογία, ναυπηγεία, αγροτοδιατροφικά προϊόντα, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, διαπανεπιστημιακή συνεργασία αναμένεται να είναι τα ζητήματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ στον τομέα των υψηλών τεχνολογιών εταιρείες κολοσσοί, όπως η Samsung, έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για συνεργασία, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κορεατική εταιρεία έχει εξαγοράσει ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας.

Παράλληλα, το ΑΜΠΕ αναφέρει ότι η Κορέα έχει εκφράσει ενδιαφέρον για ανταλλακτικά πλοίων. Το κλείσιμο μιας τέτοιας συμφωνίας συνεπάγεται σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Αντίστοιχο υψηλό ενδιαφέρον έχει εκφραστεί και για αγροτοδιατροφικά προϊόντα με την Κορέα να επιθυμεί να εισάγει φέτα, λάδι, κρασί και ελιές.

Στη συνάντηση θα τεθούν και ζητήματα διαπανεπιστημιακής συνεργασίας ξαθώς επίσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Παράλληλα, στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρεθούν θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, με το πέρας των συνομιλιών Αλέξης Τσιπρας και Λι Νακ Γιον θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας.

Καθώς η βασική ατζέντα είναι οικονομική θα ακολουθήσει οικονομικό φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχουν κορεατικοί κολοσσοί, όπως η Hyundai και Sumsung.

Στη συνέχεια, το ελληνικό κλιμάκιο -που θα αποτελείται από τους υπουργούς Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, και τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομίας Στεργιο Πιτσιόρλα, Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο- θα έχει διευρυμένες επαφές με τους Κορεάτες ομολόγους του.

Ελληνοκορεατικό επιχειρηματικό φόρουμ

Ελληνοκορεατικό επιχειρηματικό φόρουμ διοργανώνεται, σήμερα, από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κορέας, το Enterprise Greece και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Κορέας στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση που είναι κλειστή για το κοινό, θα συμμετάσχουν 44 Κορεάτες, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, καλύπτοντας τους τομείς της ναυπηγικής βιομηχανίας, της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού και των προϊόντων διατροφής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL