Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.4°C16.3°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.7°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
13.8°C15.4°C
2 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C18.0°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.5°C
0 BF 87%
“Η Ελλάδα έχει επιστρέψει δυναμικά στο διεθνές προσκήνιο ως αξιόπιστος συνομιλητής”
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

“Η Ελλάδα έχει επιστρέψει δυναμικά στο διεθνές προσκήνιο ως αξιόπιστος συνομιλητής”

«Η Ελλάδα έχει επιστρέψει δυναμικά στο διεθνές προσκήνιο ως αξιόπιστος συνομιλητής, παράγοντας σταθερότητας, αλλά και φορέας αξιών που έχει όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη η διεθνής κοινότητα», αναφέρει στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, αποτιμώντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον. Τονίζει δε την ιδιαίτερη, όπως σημειώνει, σημασία των δηλώσεων της Κριστίν Λαγκάρντ ότι η τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί τάχιστα και πως το ΔΝΤ δεν θα απαιτήσει νέα μέτρα.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης δηλώνει αισιόδοξη για την πορεία της χώρας, αισιοδοξία που πηγάζει όπως λέει «από τα αποτελέσματα, τη σκληρή δουλειά και την πίστη μας στην ελληνική κοινωνία».

Σχετικά με τον νόμο για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, και την αντιπαράθεση που προκάλεσε, υποστηρίζει ότι «ένα πολιτικό, νομικό, οικονομικό σύστημα που μπορεί προασπίζεται το δικαίωμα του "ενός" σε ένα κοινωνικό ζήτημα στέλνει σήμα ότι μπορεί και ξέρει να κάνει το ίδιο για τον καθένα σε οποιοδήποτε κρίσιμο ζήτημα».

Για το νέο σύστημα κινητικότητας στο Δημόσιο, η αρμόδια υπουργός αναφέρει ότι σε λίγες ημέρες θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα με τις προσφερόμενες θέσεις για αποσπάσεις και μετατάξεις, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας για να ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης των αιτημάτων των υπηρεσιών για κάλυψη κενών θέσεων.

Σχετικά με την αξιολόγηση, που ολοκληρώνεται αύριο Δευτέρα, επισημαίνει ότι παρά την αποχή που κήρυξαν συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων, αναγνωρίζοντας «το αναγκαίο αυτής της μεταρρύθμισης».

Η Ο. Γεροβασίλη υπογραμμίζει ότι σύντομα το ψηφιακό Δημόσιο θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των πολιτών. Με αφορμή, τέλος, το Περιφερειακό Συνέδριο Ηπείρου, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε η Περιφέρεια αυτή «να καταστεί πρότυπο για το πώς μπορεί ένας τόπος να βγει από το περιθώριο της κρίσης και να μπει στο επίκεντρο της δημιουργίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL