Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Ευρωπαϊκή απάντηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευρωπαϊκή απάντηση

Πριν από τρεις ημέρες ο δήμαρχος του Σικάγο Em. Rahm χαρακτήρισε τον Αλ. Τσίπρα "σημαντικό προοδευτικό ηγέτη", τονίζοντας πως οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να προωθήσουν την κοινωνική ατζέντα στην Ευρώπη. Τον δικαίωσε στον Λευκό Οίκο ο Έλληνας πρωθυπουργός μη διστάζοντας να απαντήσει ευθέως στις αιχμές του Αμερικανού Προέδρου κατά την κλειστή συζήτηση στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως μαθαίνουμε από έγκυρες πηγές, ο Ντ. Τραμπ, με το γνωστό στυλ του, έκανε λόγο για μια προβληματική Ευρώπη που δεν επιτρέπει στους Αμερικανούς να κάνουν δουλειές. Ρώτησε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό "πώς τα βγάζετε πέρα σε αυτή την Ευρώπη", αφού είχε πετάξει καρφιά για τη σκληρή στάση της Γερμανίας που "ελέγχει τα πάντα".

Ο Αλ. Τσίπρας δεν το άφησε να πέσει κάτω. Απάντησε με παρρησία πως η χώρα μας γνωρίζει ίσως καλύτερα απ' όλους μέσα στην Ε.Ε. τα δομικά της προβλήματα. Μάλιστα, συνέχισε, η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων προτάσεις και λύσεις, που, διευκρίνισε, καμία σχέση δεν έχουν με μια κατάσταση δομικών ανισοτήτων εντός της Ένωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL