Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Γ. Σταθάκης: Τώρα η Ν.Δ. τα βάζει και με τον Τραμπ...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Σταθάκης: Τώρα η Ν.Δ. τα βάζει και με τον Τραμπ...

Αντιμέτωπη με τη συνείδησή της βρέθηκε η Ν.Δ. στη Βουλή λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήθελε να απαξιώσει την επίσκεψη, αλλά δεν μπορούσε να πάρει αποστάσεις από τη διαχρονική εξάρτηση της ελληνικής Δεξιάς από την αμερικανική πολιτική και φυσικά η κυβέρνηση πίεσε την πληγή.

"Θέλω να καταλάβω εάν είστε υπέρ ή κατά της αναβάθμισης των F-16 και εάν θεωρείτε επωφελή την αρχική εικόνα για το πώς θα γίνει αυτή η αναβάθμιση, όπου το κόστος για την ελληνική πλευρά θα είναι 1,1 δισ., όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, και το υπόλοιπο 1,5 δισ. θα πάρει τη μορφή αντισταθμιστικών ωφελημάτων" ρώτησε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και πρόσθεσε: "Εκτός εάν θεωρείτε πως πρέπει να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην άμυνα της χώρας, με άλλα αεροπλάνα".

"Η διατήρηση της επιχειρησιακής δυνατότητας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι κάτι αυτονόητο και φυσικά η Ν.Δ. το στηρίζει" υποχρεώθηκε να ανασκευάσει ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Σκρέκας, ξεχνώντας ότι μόλις προ ολίγου ισχυριζόταν ότι εγείρονται "σοβαρά ερωτήματα και ισχυρές ανησυχίες κατά πόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να υπερασπιστεί και να προασπιστεί τα ελληνικά συμφέροντα".

Ειρωνείες Κ. Τζαβάρα

"Κάποιος συνεπής αριστερός, ακούγοντας τον κ. Τσίπρα χθες και όντας μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να αισθάνεται τον εαυτό του σαν ένα νεκροταφείο αριστερών ιδεών" ειρωνεύτηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας συμπληρώνοντας ότι "η πτωχή, πλην τιμία Ελλάς έγινε η αιτία να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στο βασίλειο του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού".

"Η συνεχής ανάκληση απέναντι σε μια πραγματικότητα που αλλάζει υποδηλώνει κάτι που δεν εμπίπτει στις επιστήμες που κατέχω" σχολίασε ο Γ. Σταθάκης, υπενθυμίζοντας ότι η Ν.Δ. επιτέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στον Ντάισελμπλουμ, σε οποιονδήποτε δηλώνει ότι έχει σταθεροποιηθεί η οικονομία και τώρα και στον Πρόεδρο Τραμπ.

...Και απάντηση Ν. Ξυδάκη

"Εδώ γράφουμε την παρούσα Ιστορία ως χρονικογράφοι του παρόντος μας και εδώ θα πρέπει να είμαστε λιγότερο ηθικολόγοι, λιγότερο ατακαδόροι και πιο στοχαστικοί. Η Αριστερά είναι μια δυναμική έννοια που ορίζεται τουλάχιστον από τον 18ο αιώνα ως τέτοια και κάθε φορά ορίζεται και ανανοηματοδοτείται σε ένα νέο συμφραζόμενο, με τους στοχασμούς και τους αγώνες" τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, επισημαίνοντας ότι "η χώρα ανακτά διπλωματικό κεφάλαιο".

"Η ατζέντα Καμμένου είναι ουσιαστικά ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ πλέον στην κυβέρνηση;" ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, θεωρώντας πως "αυτό δεν ωφελεί τη χώρα". "Είναι εύκολο να κάνεις κριτική. Δύσκολο είναι να κάνεις πραγματική πολιτική" απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος υπερασπιζόμενος τον Πάνο Καμμένο.

Θετικό το Ποτάμι

Από το ΚΚΕ, η Διαμάντω Μανωλάκου είπε ότι ο Χανιώτης Γιώργος Σταθάκης "πρέπει να νιώθει αναβαθμισμένος" γιατί αναβαθμίσθηκε η βάση της Σούδας. Την αναφορά τού Ελευθέριου Βενιζέλου ότι "στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχουν εθνικά δίκαια, υπάρχουν εθνικά συμφέροντα" υπενθύμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, χαρακτηρίζοντας "θετικό γεγονός" την επίσκεψη Τσίπρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL